maanantai, 28. maaliskuuta 2011

Varustehankintoja ja harjoittelua

Nyt kun noutajatreeneihin on tullut aivan uudenlainen visio, piti varustemäärää lähteä kasvattamaan. Minulta puuttui nimittäin treeniliivit ja vesidameja. Liivivalikoima kotomaassa vaikutti vähän kehnolta ja ne vähätkin löytämäni mallit vaikuttivat tavalla tai toisella tarpeisiini huonoilta. Aika helposti löysinkin Englannin Ebayn kautta englantilaisen Gundogkitin ja niiden valikoimasta järkevän oloisen harjoitusliivin. Samalla viikolla tilasin vesidameja Peten koiratarvikkeen verkkokaupasta.

sunnuntai, 27. maaliskuuta 2011

Tapiolan Takamaiden videot ja laitesuunnitelmia

Muutamaan blogipostaukseen olen nyt talven mittaan kokeillut videoita. Niistä tullut palaute on ollut hyvää ja mielenkiintoista ja omakin kokemus niistä on ollut aika hyvä - video kertoo lahjomattamasti esim. koiran koulutuksen onnistumiset ja ongelmat. Siksi laajennan videoiden käyttöä jatkossa. Tätä tukemaan perustin Youtubeen oman kanavankin. Siellä on jo pari videota, joita ei ole blogissa erikseen ainakaan toistaiseksi käsitelty.

keskiviikko, 23. maaliskuuta 2011

Metson soidin

Näihin aikoihin maastoon alkaa vähitellen ilmaantua pälviä. Pälviaikaan maastoa kannattaa tarkkailla myös metson soitimen kannalta. Metsot käyvät nimittäin merkkaamassa hankeen soidinreviirinsä tepastelemalla alueensa rajat ja piirtämällä siipien kärjillä hankeen pitkiä viivoja. Näitä merkintöjä löydettyään voi olla varma, että huhti-toukokuun vaiheessa paikalla käydään metsojen soidin. Metso on, maakotkan ohella, suomalaisten metsien ehdoton kuningaslintu!

sunnuntai, 20. maaliskuuta 2011

Noutoharjoituksia maaliskuussa

Pitkä ja kylmä talvi alkaa vähitellen taittua kevääksi. Taipparikurssilla aloitettiin käymään tammikuussa. Sieltä on tullut pieniä ja tarpeellisia vinkkejä erinäisiin ongelmatilanteisiin. Viime viikonloppuna oli kurssin edelliset harjoitukset. Nyt on edessä reilun kuukauden tauko, jonka jälkeen parkkipaikkatreenit vaihtuvat metsätreeneihin.