torstai, 29. joulukuuta 2011

Syksyn erikoisin lintuhavainto

Elokuun 16. päivä olin taas kyyhkypassissa. Kyyhkylentoa ei juuri ollut, mutta peltoaukolle ilmaantui pari haukkaa. Sain syksyllä onnistuneita kuvia myös varpushaukasta ja näpsin näistäkin kuvia luullen niitä rusko- tai sinisuohaukoiksi. Kotona kuvien tarkastelu paljasti, että kyse ei ollutkaan ihan näin tavanomaisesta tapauksesta.

lauantai, 24. joulukuuta 2011

Hyvää joulua lukijoille ja onnellista uutta vuotta 2012

Kuusi on koristeltu, joulupukin kuumalinja on telkkarissa ja riistalla jo nyt joulurauha. Monivivahteinen vuosi 2011 käännähtää kohta päätökseen ja uusi vuosi odottelee jo nurkan takana.

sunnuntai, 18. joulukuuta 2011

Pienpetojahti 2011

Vuosi kääntyy lopuilleen ja tässä kirjoituksessa kertoilen kuluneen vuoden pienpetopyynnistä. Aiemmissa kirjoituksissa tätä teemaa ei ole kovin paljon sivuttu. Syy on yksinkertainen - varsin vähän on tapahtumia ollut.

perjantai, 9. joulukuuta 2011

Puoli-ilmaiset kengänkuivaimet

Kun vaelluskenkä tai kumisaapas kastuu, on tilanne vähintään tympeä. Saappaita pitää kuivailla uunin pankolla tuntikausia, eivätkä ne välttämättä ennätä kuivumaan kokonaan seuraavaksi aamuksi. Mutta eipä hätää, esittelen tässä kirjoituksessa varsin edullisen ja pitkään toimivan kuivausapurin - kissahiekkasukat.

tiistai, 6. joulukuuta 2011

Mätä myyrä ja joulusorsa

Pari edellistä viikonloppua on mennyt täällä takamailla vähän hiljaisemmissa merkeissä. On ollut pojan ristiäiset ja muita kiireitä, niin ei olla ehditty juurikaan metsään. Nyt joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna taas käytiin pikkulenkkejä pelloilla ja rannoilla. Tässä kirjoituksessa pitkän viikonlopun parhat palat. Samalla haluan toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille.