31. tammikuuta 2012

Ensitutustuminen Scout Guard MG582-8M -riistakameraan

Riistakamerajuttusarjassa tutustutaan tällä kertaa Scout Guard MG582-8M -riistakameraan. Sen etukäteen mielenkiintoisin ominaisuus on, että se lähettää kuvan sähköpostiin. Tässä kirjoituksessa tutustutaan kameraan pintapuolisesti, säädetään tietoliikenneyhteydet kuntoon ja kokeillaan kuvaamista.

Tässä kirjoituksessa tutustutaan tuohon kuvassa vasemmalla olevaan kameramalliin. Tämän kameramallin erikoisuus on, että se lähettää kuvat sähköpostiin aidolla mobiililaajakaistalla. Tavallisesti kuvia lähettävät riistakamerat toimivat MMS-viesteillä. MMS-viestit ovat usein kertamaksullisia tai niiden lähetysmäärässä on kuukausirajoitus. Mobiililaajakaistalla ei erillisiä viestikohtaisia kuluja tule, vaan sillä voidaan lähettää rajoittamaton määrä kuvia vastaanottajan sähköpostiin yhdellä kuukausimaksulla. Mobiililaajakaistasta on siis käyttäjälle silkkaa rahallista hyötyä.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Myyntipakkaus purettuna. Tilpehööriä on runsaasti, mutta kaikelle on tarkoituksensa: antenni, tiedonsiirtokaapelit, kiinnistyshihna, kaukosäädin ja muuta pientä kilkettä. Varustepuolen positiivinen yksityiskohta oli, että kameran antennille oli varatiiviste mukana.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Suomeksi käännetyssä käyttöohjeessa on 24 sivua. Mielestäni on hienoa, että maahantuoja on saanut käännettyä käyttöohjeet myös suomeksi. Tämä siksikin, että lähettävä riistakamera on selvästi tavallista riistakameraa monipuolisempi kokonaisuus. Suosittelen tutustumaan käyttöohjeeseen ennen käyttöä.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Kamerassa on tosiaan kaukosäädin. Sillä asetetaan kameran ominaisuudet kohdilleen ja voidaan säätää myös tietoliikenneasetukset, mutta käyttöohjeet ja myös kaukosäätimen taakse liimattu tarra suosittelivat tekemään tietoliikennemuokkaukset tietokoneella. Ilman kaukosäädintä kameran asetusten muokkaaminen ei onnistu, joten kapulasta on pidettävä hyvää huolta.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Kameran etupanelista löytyy pieni räppänä, jonka takaa paljastuu 1,5 tuuman näyttöruutu. Ruudun alla on liiketunnistin, sen alla kameran linssi ja alimpana infrapunasalama. Lisäksi kannattaa huomioida linssin alapuolella keltaisena erottuva pyöreä laserosoitin. Sillä kohdistetaan kamera osoittamaan haluttuun suuntaan. Tämä on kätevä ominaisuus metsässä.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Kameran katossa on kiinnike ulkoiselle antennille ja ulkoiselle virtalähteelle. Tämänkin kameran voi siis tarvittaessa kytkeä akkuun ja ymmärtääkseni sopivalla muuntajalla myös verkkovirtaan.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Takaseinässa on kiskot ja kiinnikkeet kallistuksen säätöä varten parille erilaiselle säätöpalikalle. Sivuilla näkyvät aukot on tarkoitettu kiinnistyshihnan sitomiseen.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Kameran kyljessä on luotettavan oloinen salpakiinnike. Salpa pitää kiinni kameran pohjassa olevaa luukkua.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Luukun takaa paljastuu kameran hermokeskus: TV-liitäntä, virtakytkin, sim-kortin ja muistikortin paikat ja USB-pistoke tiedonsiirtoon.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Myös paristojen kotelo löytyy pohjan konehuoneesta. Paristoina tässä kameramallissa käytetään AA-sormiparistoja. Pattereita voidaan laittaa vaihtoehtoisesti joko neljä tai kahdeksan kappaletta. Varsinkin kuvien lähettäminen ja kännyverkon yhteyskäyttö kuluttaa virtaa, joten paristoja kannattanee ladata suosiolla pesään heti kahdeksan.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Sitten siirrytään ihmettelystä käytäntöön. Sim-kortti lupsahtaa paikalleen nätisti. On syytä huomata, että Sim-kortista pitää ottaa Pin-koodin kysely etukäteen pois. Selvittelin matkapuhelinliittymätarjontaa ja parhaiten tarpeisiini soveltuva liittymä oli Saunalahden Norppa ja lisänä halvin mobiililaajakaistapalvelu "Mini", jonka lähetysnopeus on 384 kBit/s. Tällä paketilla kameran kuukausimaksu on 5,66€, eikä mitään muita kustannuksia tule.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Seuraavaksi asetetaan SDHC-muistikortti paikalleen. Riistakamerat ovat vähän kranttuja muistikorttien kanssa, joten kortin on hyvä olla laadukas ja nopea. Itse päädyin 10-nopeusluokan Sandiskin Extreme-korttiin. Nopeutta tarvitaan erityisesti silloin, kun tallennetaan videota tai asetetaan kamera ottamaan "sarjatulella" kolme kuvaa nopeasti samasta tilanteesta.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Patterit pesään ja kansi kiinni.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Viimeisenä asennusvaiheena ruuvaillaan antenni kiinni kameraan.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Valmiina ensimmäisiin kokeiluihin.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Virrat päälle ja hetken mietinnän jälkeen kamera löytää yhteyden Elisan verkkoon. Ruutu kertoo ikoneillaan paristojen virtatason, kännykkäkentän voimakkuuden ja mm. sen, että kameran ottaa viiden megapikselin valokuvia. Kameran perusasetukset olivat heti kohdillaan niin, että ainoastaan päivämäärä oli pakko käydä säätämässä oikeaksi. Muuten kameran perusasetuksilla pääsi hyvin alkuun.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Seuraavaksi laitoin dataliittymän asetukset järjestykseen. Kuten ohjeissa sanottiin, ne oli helpompi tehdä tietokoneella ja siirtää muistikortilla tai tallentaa USB-johdolla suoraan kameraan. Koska kamera on Suomen markkinoilla ihan uusi, ei tähän ollut vielä saatavilla valmiita matkapuhelinoperaattorikohtaisia yhteysasetuksia. Aikani siinä tutkiskelin ja sain kameran toimimaan ilman sen isompaa hammasten kiristelyä. On kyllä sanottava, että verkkoasetusten säätäminen kylmiltään voi olla monille aika hankala juttu. Tähän kaivattaisiin apuja maahantuojalta tavalla tai toisella.

Lopuksi otin vielä vähän testikuvia. Nalle sai taas poseerata mannekiinina. Salama osui koiraa silmiin, joten ja sillä on "pitkät päällä". Kuvausetäisyyttä oli nelisen metriä. Infrapunasalama välkähteli himmeästi kuvauksen ajan. Tämän kameran toiminta ei siis täysin ihmissilmin näkymätöntä. Sähköpostiin kuvat tipahtivat yllättävän nopeasti. Kamera pakkaa kuvan todella tehokkaasti ja lähettää pakatun kuvan sähköpostiin alkuperäisen kuvan jäädessä muistikortille talteen. Lähetetyn kuvan koko oli vain 32-34 kilotavua. Alla oleva kuva on napattu suoraan sähköpostista osoittamaan, että myös pakattu kuva on varsin hyvälaatuinen. Päivämäärä on kuvassa väärin. Tämän syynä on ohjelmistovirhe, johon on tulossa korjaus kuulemma pian.
Scout Guard MG582-8M riistakamera riistakameratesti unboxing

Loppukommentit:
Scout Guard MG582-8M -riistakameran myyntipakkauksesta löytyi paljon pientä, mutta tarpeellista tavaraa. Kaukosäädin vaikuttaa toimivalta, mutta pienenä vekottimena se on melko helppo kadottaa tai rikkoa. Samalla kamera on ilman kaukosäädintä lähes käyttökelvoton. Kaukosäädintä ei siis kannata kuljettaa huolettomasti taskussa, vaan pitää sitä tallessa vaikkapa kaulalla roikkuvassa kännykän suojapussissa.

Kameran käyttöönotto oli lopulta kohtuullisen vaivaton tapahtuma, eikä kameran perussäätöihin tarvinnut päivämääräasetuksien lisäksi koskea lainkaan. Ainoastaan kännykkäverkon asetukset vaativat minulta jonkin verran pohdintaa, askartelua ja kokeiluja. Tämä helpottuu varmasti jatkossa huomattavasti, kun toimivia asetustiedostoja tulee ehkä saataville maahantuojan sivuille ja muille foorumeille. Jos lukijoilla on kiinnostusta, voin itsekin julkaista omat ja toimivaksi nyt todetut asetukset täällä blogissa.

Tämän kameran mukana tullut suomenkielinen käyttöohjemoniste on tärkeä ja mahtava juttu. Ilman niitä monet käyttäjät olisivat varmasti hukassa kameran ominaisuuksien ja asetusten kanssa. Suomenkielisen käyttöohjeen hakemistossa ei tosin ole sivunumerointia. Sen puuttuminen hankaloitti välillä halutun asian paikallistamista monistenivaskasta. Lisäys: 1.2.2012: Maahantuoja otti kommentista vaarin ja toimitti minulle uuden käyttöohjeen, jossa on sivunumerot.

Joka tapauksessa ensivaikutelma kamerasta on positiivinen ja se sopii mielestäni Pentti Perusmetsästäjälle ensimmäiseksi kameraksi tilanteisiin, joissa kuvien saamisesta sähköpostiin on hyötyä. Samalla kuvien lähetystoiminto mahdollistaa tehokkaan ja ajantasaisen valvonnan vaikkapa kesämökillä. Kameraa voisi käyttää myös loukkupyynnin apuvälineenä! Kameran voi nimittäin ajastaa ottamaan kuva maastosta vaikkapa kerran vuorokaudessa ja lähettämään kuva sähköpostiin. Tällöin loukun valvonta tapahtuisi kätevästi kotisohvalta.

Jatko:
Kamera pääsee seuraavaksi kuvaamaan takapihalle lintujen talviruokintaa. Siinä on hyvä kokeilla liiketunnistimen herkkyystasoja ja muita kameran teknisiä perusominaisuuksia. Lisäksi pian kokeillaan myös yövideointia. Käyttötestit jatkuvat sitten riistan ruokintapaikoilla. Lisäksi kamera pitää päivittää, kunhan korjaus päivämäärävirheeseen tulee saataville.

29 kommenttia :

 1. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  Onpa tympeä juttu. Näin kylmiltään kyllä veikkaan, että sinulla on nuo asetukset kuitenkin tavalla tai toisella pielessä. Erityisesti arvelen, että SERVER-asetus väärä. En tiedä, hakuammuntaahan tämä on, mutta varmista nyt vielä operaattorisi helpparista tai netistä, että mikä niiden sähköpostipalvelin on.

  Lisään vielä, että tuo MMS:n perille tuleminen minusta kertoo, että vehje sinällään näyttäisi toimivan. Siksi arvelen noiden asetusten olevan pielessä kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Terve, mulla rupeaa usko loppumaan tähän vehkeeseen, kokeillu asetuksia säätää täältä ja muualta löytyvillä ohjeilla mutta ei vaan lähetä kuvia. Manuaalisti kun lähettää niin step 10 menee sitten takasin ysiin ja sitten uudestaan kymppiin, jonka jälkeen tulee joku error 6, network busy. Olen kokeillu useammalla liittymällä ja muistikortilla mutta samaa vikaa pukkaa. MMS viestin sain tulemaan s-postiiin mutten GPRS:n kautta. Osaiskohan kukaan jelpata?

  VastaaPoista
 3. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  No onpa kyllä. PItääpä varmistaa tuosta omasta kamerasta tuo sama vielä - olen kyllä varovaisesti sitä mieltä, että omassa kamerassa kortin saattoi formatoida ilman pelkoa asetusten katoamista.

  VastaaPoista
 4. Huom. Ainakin SG550M-8M kamerassa on jokaiseen kamerassa käytettävään muistikorttiin tehtävä GSM-kansio, jonne kopioitava PROFILE.INI. Muutoin korttia vaihdettaessa kuvien lähetys ei enää toimi.

  Eikä korttia saa formatoida kamerassa, koska formatointi poistaa GSM-kansion, eikä kuvien lähetys sen jälkeen toimi.

  Eli hieman olisi firmwaressa päivitettävää.

  VastaaPoista
 5. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  Kiitos taas linkeistä. Tuo Chasinggame olikin tuttu.


  Aika paljon näissä kaukoidästä tulevissa kameroissa varmaan tapahtuu "lainaamista" toisista kameroista :-)

  VastaaPoista
 6. En ole aivan varma, että käykö tuo kaapeli näihin GPRS-malleihin. Näyttää kyllä samanmalliselta, mutta kannattaa varmistaa vielä myyjältä.

  Itse en hoksannut tilata tuota kaapelia, kun en tiennyt, että näissä on erilainen liitin mitä vanhassa SG370 -mallin laturissa. Lisäksi tarvitsen n. 5-10m pitkän kaapelin, joten ajattelin tehdä itse. Hattua en liittimeen tarvi, kun tulee lipan alle sateelta suojaan. Maastokäyttöön olisi hankittava tuollainen alkupäinen kaapeli, ettei vesi mene sisään.

  Lopuksi vielä muutama linkki.

  Yksi versio kaapelista kaapelikiinnikkeellä:
  http://www.chasingame.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=20560

  Jenkkimyyjän hieman pienempi kate:
  http://www.everest1stop.com/showpage6.asp?lgID=EN&LID1=81&LID2=206&PID=73

  Hyvä riistakameroiden vertailusivusto:
  http://www.chasingame.com/

  LTL Acorn valmistuttajan tiedote tuotejäljennöksistä (huomaa valikkojen kielivalinnat):
  http://oldboysoutdoors.com/counterfeit/

  VastaaPoista
 7. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  Kiitos hyviä linkeistä - ja erityisesti tuosta kaapelivinkistä :-) Ei ole pahan hintainen piuha.


  Taisitpa linkilläsi juuri ratkaista yhden loukkuongelmani. Tiedossa olisi hyvä paikka, mutta se on sen verran syrjässä, että sinne ei välttämättä joka päivä pääse. Lähettävän riistakameran ja ulkoisen akun avulla voin luotettavasti tarkistaa loukun koko talven :-)

  VastaaPoista
 8. Voi olla hieman eri ohjelmistoversio, kun eri kameramalli.

  Minun tapauksessa kortin formatointi riistakamerassa ei luonut GSM-kansiota, vaan muistikortilla oli sen jälkeen pelkästään DCIM-kansio.

  Kun lisäsin GSM-kansion käsin tietokoneella ja käytin korttia riistakamerassa, niin GSM-kansioon oli luotu MMS.DAT -tiedosto, mutta PROFILE.INI puuttui. Joten muistikortti takaisin tietokoneeseen ja tein GSM-kansioon tekstieditorilla PROFILE.INI -tiedoston, johon kopioin sinun jakamat asetukset. Ja johan alkoi pelittämään :-)

  Tässä myös SG550M-8M ohje, jonka mukaan pitää luoda GSM-kansio käsin, jos sitä ei ole muistikortin juuressa:
  http://www.riistakamerat.fi/index.php/content/Ohjeet

  6V akkukäyttöön on olemassa valmis kaapeli "suojahatulla".
  http://www.eranetti.fi/index.php?act=viewProd&productId=259
  http://www.valiokoiravarusteet.fi/verkkokauppa/lisavirtajohto-akulle-sg550mms-p-244.html

  Itsellä virta olisi tarkoitus ottaa seinästä 6V ~230V yleisvirtalähteellä. Liittimeksi/johdoksi käy tuo ylläoleva akkujohto tai esim. 0,5mm² kaiutinkaapeli, johon liittimeksi 3,5mm stereoplugi. Kytkentäjärjestys pitää vielä selvittää.

  PS. Tässä BolyGuard / ScoutGuard 2012 esite:
  http://www.bolymedia.com/SHOT2012.pdf

  VastaaPoista
 9. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  No niin, hieno juttu, että kirjoituksistani oli apua :-)


  Minulla ei ole kamera tässä nyt käsillä, mutta muistelen, että se teki nuo hakemistot muistikortin formatoinnin yhteydessä. Voi olla, että muisti pettää. Ainakaan en muista, että olisin itse joutunut niitä sinne kortille luomaan.


  PIdempiaikaisessa käytössä ulkoinen akku olisi varmasti pätevä juttu. En ole saanut aikaiseksi itse tehdä sitä. Jos sinun projekti etenee, niin otappa yhteyttä - voitaisiin tehdä pieni tarina asiasta tänne blogiin yhdessä. Minun saa yhteyden täältä: https://tapiolantakamailla.com/p/ota-yhteytta.html

  VastaaPoista
 10. Löysin näiltä sivuiltasi PROFILE.INI -asetukset Saunalahden Norppa+ liittymään. Kiitos näiden tietojen jakamisesta.
  Asetukset kävivät suoraan ScoutGuard SG550M-8M (GPRS) kameraan. Suomenkieliset ohjeet eivät pitäneet profile.inin osalta paikkaansa. Norjalaisesta ohjeesta sai
  hieman apuja:
  http://www.abcfritid.no/upload/2012/04/19/SG5508M_manual2.pdf

  Muistikortille piti tehdä GSM-kansio ja sinne tekstieditorilla
  PROFILE.INI -tiedosto ohjeittesi mukaisesti. Kamera lisäsi GSM kansioon
  lisäksi MMS.DAT -tiedoston, jolle ei tarvinnut tehdä mitään. Molemmat
  kamerat taitavat olla saman BolyGuard ( http://www.bolyguard.com ) valmistajan laitteita. Erona
  tuohon MG582-8M malliin, että SG550M-8M kamerassa ei ole näytön
  suojakantta, liiketunnistin on pyöreä (kantama n. 18metriä) ja ir-ledejä
  on 34kpl. Kuvien lähetysaika on aika tarkasti 1min 10sek, jonka aikana
  laite ei ainakaan lähetä muita kuvia. Huomioitaa on myös, että paristotila on sen verran ahdas, ettei kaikki ladattavat paristot sinne sovi kunnolla. Tarkoitus olisi tehdä 6V laturi, pistokkeeksi käynee 3,5mm stereo-plugi.

  VastaaPoista
 11. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  Aivan. Kyllä tuo siltä kuulostaa, että huoltoahan tuo kaipaa.

  VastaaPoista
 12. Kamera päätti taas ominpäin lopettaa lähettämisen. Muutoinkin seurannassa tuli selväksi että kuvia ottaa muttei ollenkaan aina lähetä. Lisäksi tottelee kaukosäädintä heikosti. Taitaa lähteä vimpain myyjälle tarkistettavaksi koska toiminta on aikas epävarmaa.

  VastaaPoista
 13. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  Iltaa ja kiitos kysymyksestä, @Jouni Kaipainen. Arvelinkin, että kysymyksiä asetuksista tulisi jossain vaiheessa. Alla oman kameran profile.inin sisältö. Voi olla, että omassasi asiat on vähän eri järjestyksessä, jos ja kun kameran ohjelmisto on erilainen. Minun ei tarvinnut koskea GSM tai MMS -asetuksiin lainkaan.

  Muutettavia asetuksia on [GRPS Setting]-osassa yhteensä kuusi: Server, Port, APN, Email User, Email password ja Email1. Email user ja Password löytyy Saunalahden sopimuspaperista kakkossivun lopusta (sähköpostiosoite ja salasana). Email1-kenttään tulee sähköpostin vastaanottajan osoite - eli se sinun luukku.com osoitteesi.

  Toivottavasti tämä tepsii. Ilmoittele, miten kävi, niin muutkin käyttäjät ehkä hyötyvät jatkossa näistä tiedoista sinun kameramallillesi. 

  ; for MMS application
  [GSM Setting]
  Band=GSM850_900_1800_1900
  LogMode=11
  QmmDbg=0
  [MMS Setting]
  URL=
  APN=
  IP=
  Port=
  Account=
  Password=
  [GPRS Setting]
  Server=posti.saunalahti.fi
  Port=25
  APN=internet.saunalahti
  Account=
  Password=
  Email user=**********@netti.fi
  Email password=********
  [Addressee]
  Phone1=
  Phone2=
  Phone3=
  Phone4=
  Email1=***.***@luukku.com
  Email2=
  Email3=
  Email4=

  VastaaPoista
 14. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  No hyvä juttu, että tuli kuntoon :-)

  VastaaPoista
 15. Kannatti valittaa. Seuraavana päivänä lähetys toimi tuosta vaan. Mikä lie hikka oli jossain matkalla..

  VastaaPoista
 16. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  Kyllä nämä riistakamerat tuntuu olevan välillä aikamoisia "yksilöitä". Oletko kokeilla tehdasasetusten palauttamista, eli Reset-toimintoa, ja asetusten uudelleen säätämistä?

  VastaaPoista
 17. Sain omani toimimaan Saunalahden prepaidilla kovan säätämisen jälkeen. Noh huono luetunymmärtäminen, prepaid meni 3kk päästä sulki. Nyt koitan saada toimimaan normaalilla Saunalahden liittymällä mikä ollut tabletissa ennen. Ei lähetä ei vaikka asetukset tutkinut noin sata kertaa:-(

  VastaaPoista
 18. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.47

  Terve Juha,

  Kiitos kehuistasi, mutta onpa sinulla outo ongelma kamerassasi. Ja vielä varkaita mökillä! Minulla ei tuommoisia ongelmia kohdalle osunut. 

  Ainoa, mikä mieleen tulee, on "Send Mode":n varmistaminen. Kuvien lähetystavanhan voi asettaa joko niin, että kamera lähettää kerran päivässä raportin, tai niin, että kaikista kuvista lähetetään viesti. Kolmas vaihtoehto on Manual, eli käsinlähetys, joka on olemassa kaiketi testailuja varten. Jos oikein muistan, tuo Manual oli kameran tehdasasetus, joten se kyllä pitää käydä säätämässä halutuksi. 

  En tiedä, toivottavasti ongelma ratkeaa. Jos ei muu auta, niin kannattaa olla myyjään tai maahantuojaan yhteyksissä.

  VastaaPoista
 19. Hei,

  Mielenkiintoinen juttu riistakameroista, kiitos asiallisesta tekstistä.
  Kertoisitko hieman lisää, minulla  Scout Guard MG582-8M kamera jota en vaan saa toimimaan. Kamera kuvaa kyllä, mutta en saa kuvia lähtemään GPRS. Kopioin ylläolevat asetukset, toki muuttaen noi henkilökohtaiset osiot ja sain sen lähettämään yhden testikuvan.
  Vain yhden ja kokeilussa kamera otti yli 100 kuvaa. Laitoin vielä ulkoisen 27-elementtisen 15db antennin ja kamera näyttää täydet kentät, mutta en vaan saa kuvia lähtemään.
  Hieman tämä harmittaa kun varkaatkin ehtivät käydä mökillä kun
  painin tämän kamera ongelman kanssa.

  VastaaPoista
 20. Kiitos tästä. Helpotti kummasti omaa työtäni

  VastaaPoista
 21. Kiitokset erittäin hyvästä raportista! 

  VastaaPoista
 22. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.48

  Kiitos kiitoksista :-) Sinähän kyselit taannoin sen loukkuvahti-ominaisuuden perään. Kuten kommenteissa kerroin, mielestäni ajastettu kuvaustoiminto olisi siinä kätevä. Koska IR-salama välkähtelee punaisena, ei kameraa varmaan kannata käyttää loukulla tavallliseen tapaan liiketunnistimen avulla lainkaan. Uskoakseni pienpedot voivat säikkyä salamaa.

  VastaaPoista
 23. Iltaa,ostin Safari SG-550M kameran,kuvat tulee kyllä kännykkään ,mutta ei sähköpostiin millään ilveellä.Voisitko niistä asetuksista kertoa tarkemmin.Käytän Luukkua ja kamerassa on saunalahden sim-kortti.Kiitos

  VastaaPoista
 24. Ok hyvä pointti! täytyykin ottaa huomioon jos tuollasen hankkii siihen tarkoitukseen

  VastaaPoista
 25. TapiolanTakamailla28. heinäkuuta 2012 klo 19.49

  Hyvä homma, että asiat selvisi tuon avulla.

  VastaaPoista
 26. Kameran voi nimittäin ajastaa ottamaan kuva maastosta vaikkapa kerran
  vuorokaudessa ja lähettämään kuva sähköpostiin. Tällöin loukun valvonta
  tapahtuisi kätevästi kotisohvalta. kuinka tämä onnistuu ilman liiketunnistimen toimintaa?

  VastaaPoista
 27. Nyt olen uuden jännän äärellä tämän kameran kanssa. Liekkö muille sattunut vastaavaa? Tuossa pakkasten jälkeen kamera tyhjäsi omatoimisesti SD kortin. Käytin korttia läppärissä ja se ei
  tunnistanut sitä ja tilttasi koko koneen sulki.

  Ajattelin että kortti on rikki
  ja laitoin kameraan uuden kortin. Kamera otti sille pari kuvaa. Siirsin kortin
  läppäriin jotta voin kirjoittaa siihen gprs lähetystiedot, mutta kone ei
  taaskaan tunnistanut korttia ja tilttasi jälleen. (koitin myös esim digikameran
  korttia joka toimi ok läppärin kanssa, samaten kameraan laittamani kortti toimi
  ok läppärissä ennenkuin käytin sen kamerassa).

  Testasin nuo kummatkin kortit
  myös toisessa tietokoneessa jossa eri käyttöjärjestelmä. Ko. kone jumitti hieman
  eikä tunnistanut kumpaakaan korttia.

  Vaikka siis näyttää siltä että kamera kuvaa
  kortille, en voi nyt laittaa tuota korttia mihinkään tietokoneeseen koska se ei
  aukea ja pahimmillaan kone tilttaa.

  VastaaPoista
 28. TapiolanTakamailla11. tammikuuta 2013 klo 10.14

  Ei se onnistukaan. Olin ymmärtänyt väärin käyttöohjeen ja kameran toimintatapaa. Pahoittelen kömmähdystä.

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla