lauantai, 4. helmikuuta 2012

Riistakameroiden päivävideot

Riistakamerat-juttusarjassa vertaillaan nyt kameroiden videointiominaisuuksia keskellä kirkasta päivää. Aiemmin sarjassa on tutustuttu sekä SG560K ja MG582 kameroiden valokuvaus- ja yövideointiominaisuuksiin. Keli oli kuvaushetkellä aurinkoinen ja pakkasta oli noin 20 astetta.

Scout Guard SG560K-8M -riistakameran videomateriaali näyttää tältä. 640x480 -resoluutiolla kuvaavaan kameran kuva on yllättävänkin laadukasta. Kamerasta löytyy videoasetuksia melko maltillisesti: ainoastaan resoluutio ja videon pituus on säädettävissä - videon maksimipituus on yksi minuutti.

Scout Guard MG582-8M -riistakameran lopputulos on puolestaan nähtävissä alla. Vähintään kelvollista tämäkin 640x480 -resoluutiolla otettu filmi. Itse en osaa tehdä näiden kahden videon välille oikein teknistä eroa.

Pitää sanoa tuosta alemmassa videossa näkyvästä noutoharjoituksesta pari sanaa: tätä videointia edelsi oma virhe, josta koira tuli vähän epävarmaksi. Siksi se lähes pysähtyy ensimmäiseen noutoon lähdettyään. Vahvistan koiran menoa heti uudella noutokomennolla. Sitten, kun nouto onnistuu, nostan koiran kierroksia ja tuon positiivisuutta peliin vapaalla noudolla, eli ns. "paukkunoudolla". Vahvistan onnistumista vielä toistamiseen toisella vapaalla noudolla hyvän onnistumisen jälkeen - noutajalle noutaminen on se paras palkinto.

Johtopäätökset:
Molemmat kamerat, Scout Guard SG560K-8M ja Scout Guard MG582-8M hoitavat päivävideoinnin mallikkaasti, eikä kumpikaan kamera erotu kuvan laadun osalta toisesta tässä vertailussa hyvässä tai pahassa. MG582-8M -kamera tallentaa myös äänen, mutta kamerasta pois puhutut koiranohjauskomennot eivät kameran mikrofoniin juuri tallennu.

Aiemmat videoliitteet ovat olleet YouTuben palvelussa. Vaihdoin sen nyt Vimeoon, koska sen laatu on selvästi "Tuubia" parempi.

Jatko:
Huomenna kamerat pääsevät "oikeisiin töihin" riistaruokinnoille. Jos kaikki menee hyvin, on luvassa kuvia hirvistä, valkohäntäpeuroista, kauriista, jäniksistä ja ilmeisesti myös ilves ja kettu voisi olla mahdollista saada kuviin.

0 comments:

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.