perjantai, 3. helmikuuta 2012

Takapihakokeilut Scout Guard MG582-8M -riistakameralla

Juttusarja etenee. Nyt mennään Scout Guard MG582-8M -riistakameran kanssa takapihalle, kokeillaan yökuvausta ja testaillaan sähköpostin lähettämistä maastosta.

Yövideokuvauksesta:
Menin koirien kanssa iltalenkille klo 23 ja videoin Nallen noutohommia. Näissä noutotreeneissä oli tärkeää saada kuvaa, eikä niinkään monipuolisia ja onnistuneita treenejä. Keli oli hyvä: pilvetön tähtitaivas ja rapsakka pakkanen. Kameran videon pituus on rajattu korkeintaan minuuttiin ja 640x480 asetuksella lopputulos on noin 41-42 megatavuinen filmi.

Alla on vajaan minuutin video treeneistämme. Selkeässä säässä puut erottuvat terävästi ja yllättävän kauas - jonnekin 26-27 metrin päähän. Kamera taltioi myös ääntä, mutta mikrofoni ei ole ilmeisesti kovinkaan herkkä, kun omat käskyt koiralle eivät kuulu käytännössä lainkaan. Tämän kameran infrapunasalama on perinteinen, eli sen näkee selvästi metrien päähän punaisena loimotuksena. Yökuvaustestin lopputulos on minusta mainio: infrapunasalama valaisee mukavasti pitkälle ja laajalle alalle.

Valokuvaus päivällä
Vein kameran tänään kuvaamaan takapihan siemenautomaatteja. Samalla asetin kameran lähettämään kaikki kuvat sähköpostiin mobiililaajakaistalla. Lintujen kuvaaminen onnistui ainoastaan herkimmällä liiketunnistimen asetuksella. Vaikka kuvissa olevan lämpötila näyttää vähän mitä sattuu, oli ulkona noin 20 astetta pakkasta - ehkä kamera ei ehtinyt jäähtyä kunnolla. Samoin kuvan päivämäärä on väärin ohjelmistovirheen vuoksi. Tähän on lupailtu pikaista korjausta.
Scout Guard MG582-8M Riistakamera Riistakameratesti Talitiainen

Ja kuvia alkoi tippua sähköpostiin. Viestien kelloajoista näkee, että kameralla menee aina parisen minuuttia kuvan pakkaamiseen ja lähettämiseen. Tuona aikana kamera ei ota kuvia.

Käpytikkakin tuli käymään. Vastaavia kuvia ennätti tulla sähköpostiin noin 150 kappaletta, ennenkuin pattereista loppui veto.
Scout Guard MG582-8M Riistakamera Riistakameratesti Käpytikka

Johtopäätökset:
Nämä testit paljastivat Scout Guard MG582-8M -riistakamerasta paljon tärkeää tietoa. Yhtäältä yövideokuvaus toimii hyvin ja infrapunasalama valaisee maaston erinomaisesti. Toisaalta päiväkuvauksissa sain haarukoitua liikentunnistimen herkkyyttä. Tavalliseen riistakuvaukseen kannattaa käyttää medium tai low -herkkyyksiä.

Lisäksi huomionarvoista oli, että kuvien lähettäminen pakkasilla kuluttaa pattereita valtavasti. Talvikäyttöön kannattaa siis vakavasti harkita ulkoista akkua. Toisaalta kannattaa miettiä myös sitä, kannattaako joka ikistä kuvaa lähetyttää sähköpostiin. Kameran lähetysasetuksia voi muokata niin, että kamera lähettää vain kerran päivässä koosteraportin kuvista. Vaihtoehtoisesti päiväkohtaisesti lähettävien viestien maksimimäärä on myös säädettävissä.

Jatko:
Vien kamerat sunnuntaina kuvaamaan oikeaa riistaruokintaa. Huomenna kokeilen vielä pikaisesti tarkemmin liiketunnistimen herkkyyttä koirieni avulla.

0 comments:

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.