14. lokakuuta 2013

Sattumafasaaneja

Labradorinnoutaja kesantopellossa
Tänään oli erityisen kaunis päivä ja lähdin iltapäivällä käymään pienen lenkin koiran kanssa kesantopellolla. Otin toki aseenkin mukaan, mutta ensisijaisena ajatuksena oli näpsiä Nalasta valokuvia kauniissa lokakuisessa auringossa. Valokuvausretki muuttui äkisti metsästykseksi, kun Nalle löysi pellolta fasaanin... Mutta ensin muutamia koirakuvia.

Kesantopellolla on aina yhtä mukava tuulettaa korvia.

Labradorinnoutaja treenaa
Samalla treenattiin aktiivista ohjaamista ja suuntia.

Lentokone taivaalla
Lentokoneen savuvana näytti äkkiseltään maahan törmäävältä meteoriitilta.

Labradorinnoutaja heinikossa
Musta koira ei keltaisen ruskeassa heinikossa piiloon pääse.

Fasaanin ylösajo
Yhtäkkiä retken muoto sai tosiaan yllättävän käänteen. Nala sai vainun riistasta ja alkoi jäljittää. Ennätin juuri ja juuri pistää kameran videokameran tallentamaan, kun tilanne oli jo päällä. Lintu putosi ensimmäisellä laukauksella.

Fasaaninouto
Myötätuuleen lentäneen fasaanin löytyminen tiheästä heinikosta tuotti vähän vaikeuksia. Nalle ei millään meinannut uskoa, että fasaani olisi tippunut niin kauas, kuin tippui. Mutta löytyihän se lopulta kuitenkin.

Fasaanisaalis
Harvinaisen komea koirasfasaani kimalteli smaragdin lailla laskevan auringon valossa.

Fasaanisaalis
Sattumasaalista piti tutkia tarkoin joka puolelta. Viime vuosiin verrattuna fasaanikontakteja on ollut yllättävän vähän.

Fasaanisaalis kotona
Kotona saalista ihmeteltiin sitten pojan kanssa ja vertailtiin sitä eilen saatuun toiseen sattumafasaaniin. Vaimo oli lähtenyt koiran kanssa lenkille lähimaastoon ja Nala oli napannut fasaanin lähipensikosta noin vain itsekseen. Näitähän sattui myös viime syksynä.

Näistä linnuista tehdään talvemmalla Ravintoketju-blogissa esiteltyä aivan mahtavaa Sauvalan kartanon fasaanisalaattia. Mutta jos sinulla on tiedossa hyviä fasaanireseptejä, niin kerro mieluusti alle oma suosikkiateriasi.

2 kommenttia :

  1. Olipas tässä tarinassa taas hienoja kuvia. Oma suosikkini on tuo neljäs kuva ylhäältä, jossa Nalan potretti piirtyy hienosti vastavalossa.

    VastaaPoista
  2. TapiolanTakamailla18. lokakuuta 2013 klo 15.26

    Kiitos, se on myös oma suosikkikuvani. Vastavaloon kuvaamistahan monesti vältellään, mutta joskus sekin toimii aika kivasti tehokeinona.

    VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla