9. tammikuuta 2015

Kala ruodottomaksi Jaakko Kolmosen opein

Satuitko kuuntelemaan keskiviikkona 7.1.-15 Ylen Luonto Suomi -radio-ohjelmaa, jossa Jaakko Kolmonen vastaili kuuntelijoiden kysymyksiin kalan käsittelystä, kalaruuista ja kalan terveellisistä ominaisuuksista? Jollet, niin klikkaamalla alla olevaa linkkiä saat pari tuntia mahtavaa vastinetta Yle-verolle.

Hyvä kalankäsittelyn osaaminen on jokaisen kalastajan kunnia-asia. Siksi jokaisen kannattaa myös tutustua Jaakko Kolmosen Ruodotonta Kalaa -kirjaan. Kun kalansaaliin osaa käsitellä ruodottomaksi, voivat myös perheen pienimmät syödä turvallisesti kalaa. Kannattaa todellakin kuunnella ja oppia.

Ruodotonta Kalaa -kirjan 90 sivulla esitellään työvälineet, eri kalojen käsittelytavat ja valmistustavat keittämisestä graavaamiseen.

Minulle erityisen mielenkiintoista sisältöä olivat kirjat kaaviot eri kalalajien ruotojen sijainneista. Näiden piirrosten avulla ruotojen paikallistaminen on helppoa.

Lopuksi:

Jaakko Kolmosen Ruodotonta Kalaa -kirjaa voi kyllä suositella kaikille, joita kalojen arvokas ja hyvä käsittely kiinnostaa. Kirjan ote sopii täysin aloittelijoille, mutta myös kokeneempi kalankäsittelijä löytää varmasti pieniä kehittäviä vinkkejä.

3 kommenttia :

 1. Ei liity aiheeseen millään tavalla mutta ajattelin että saan nopeiten vastauksen tästä! :) Puhutaan että kyyhkyn kuvien sekaan kannattaisi laittaa muutama variksen kuva. Miten variksen kuvat tulisi sijoittaa hevosenkenkäkuvioon? :-) Oletko itse huomannut variksen kuvilla olevan vaikutusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Blogissa on ollut jotain teknistä häikkää, enkä ole taas saanut ilmoituksia uusista kommenteista. Pahoittelut siis vastauksen venymisestä.

   Olen kuullut samoja puheita variksen kuvista ja kokeillut niitä osana kuviota. En ole huomannut kyllä omissa paikoissa niillä mitään merkitystä sepelkyyhkyille. Mutta kyyhkyjahdin sivutuotteena ne vetävät kyllä variksia ja harakoita kivasti. Olen normaalisti laittanut varikset kyyhkykuviosta syrjemmälle. Eli kyyhkyjen hevosenkenkä suoraan passipaikan eteen ja esim kolme varista minikaatopaikalle esim 30 metriä passipaikalta vasemmalle - kuitenkin hyvälle ampumahollille passista.


   Onhan tuo minikaatopaikka sinulle tuttu juttu?
   https://tapiolantakamailla.com/2013/04/varisjahdin-uusi-tekniikka.html

   Poista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla