tiistai, 1. marraskuuta 2011

Vuosipäivä

Tapiolan Takamaiden tunnelmapaloja on kirjoitettu tasan yksi vuosi ja nyt on sopiva aika vilkaista vähän peruutuspeiliin. Blogin suosio on ylittänyt kaikki odotukseni. Tällaiselle sisällölle tuntuu olevan tilausta.

Kaikki lähti liikkeelle viime syksynä, kun Facebookissa julkaisemani metsästyskuvat saivat laajalti hyvää palautetta. Samalla viime vuoden marraskuun alkupuolella alkoi varmistua, että meille olisi tulossa ensimmäinen oma metsästyskoira. Näistä lähtökohdista aloin kirjoitella tarinoitani - kohderyhmänä muutama lähisukulaiseni, muutamia kauempana asuvia metsästyskavereitani ja koirani kasvattaja.

Pian selvisi, että kirjoituksiani luettiin paljon laajemmissa piireissä. Tavallaan kokeiluna alkaneen kirjoitusprojektini löysivät noutajaharrastajat ja metsästäjät. Tästä seurasi aika pitkää ja syvällistä pohdintaa, miten huomioisin tämän blogissani. Lopulta päätin, että en muuta mitään. Haluan jatkossakin pitää tämän blogin omien luontoelämysten ja harrastusteni kerrontapaikkana. Kaupallista ja rahallista menestystä en tällä blogilla aio tavoitella. Samalla haluan kertoa metsästysharrastuksesta ilman hurmahenkistä mässäilyä raatokuvilla, vaikka erilaisia saaliskuvia toki näin syksyisin paljon kirjoituksista löytyykin.

Vuoden aikana kirjoituksia luettiin 14229 kertaa ja vilkkaimpina päivinä vierailijoita on ollut yli 300. Ehkä hieman yllättävästi kirjoitus metson soitimesta ja vuoden 2010 loukkupyynnin kooste ovat olleet suosituimmat kirjoitukset - molempia on luettu reilusti yli 300 kertaa. Valtavia määriä. Loukkupyynnistä en ole nyt kirjoittanut pitkään aikaan. Sanottakoon siitä tässä yhteydessä, että elokuusta lähtien neljä loukkua on ollut taas pyynnissä, mutta saalista ei ole saatu...

Tämä suosio on tietysti valtavan palkitsevaa ja kirjoitusintoa ruokkivaa. Vilkkaan metsästyssyksyn ja varsinkin linnustuskauden hiljentyessä luulen, että kirjoitusten huomio siirtyy jatkossa enemmän noutajatreeneihin. Muutamassa yhteydessä minulta on myös toivottu riistan käsittelyyn ja kokkaamiseen liittyviä juttuja. Ehkäpä niitäkin talven mittaan saan tehdyksi. Aiheet ei varmasti kesken lopu.

Lopuksi vielä kiitos kaikille lukijoille ja erityisesti Facebook-ryhmän "faneille". Tämä on ollut hieno ja monivaiheinen vuosi.

0 comments:

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.