torstai, 19. tammikuuta 2012

Valoa pimeyteen: MTE G33

Ledilamppujen kehitys on ollut melko huimaa. Kohtalaisen pienellä investoinnilla saa käsiinsä sellaista valotehoa, että alta pois. Tulin hankkineeksi tehokkaamman pään MTE MC-G33:n, jota on kehuttu netissä laajalti. Tässä kirjoituksessa pienet ensitunnelmat lampusta.

Paketissa on kaikki tarvittava: laturi, akut, vyökotelo, ranneremmi, kiinnitysteline ja tietysti itse lamppu.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Olin vähän hölmistynyt, kun lamppu olikin näin pieni. Sitä jotenkin elää vielä sitä vanhaa "Maglite" maailmaa, jossa lamput oli isoja ja painavia kölkeröitä. Lampun polttimona on Creen valmistama ledi.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Lamppu ei käytä tavallisia sormiparistoja, vaan litiumioniakkuja (18650). Tässä akkutyypissä pitäisi yhdistyä teho ja kestävyys.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti 18650

Akkujen latailun jälkeen kipaisin koirien kanssa metsään. Kello oli vähän yli kymmenen illalla ja keli oli pilvinen, joten metsässä oli pimeää. Silti koiran turkki kiiltää paisteessa.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Polun päähän on satakunta metriä. Lampusta lähtee mukavasti hajavaloa ja keskellä on valopiste, joka kantaa kauemmas tehokkaasti. Pitää käydä vielä eri lenkki pelloilla lamputtelemassa ja kokeilla tuota kantamaa tarkemmin.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Tässä koirat on noin 80 metrin päässä. Polun perällä näkyvä kaatunut kuusi on noin 130 metrin päässä.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Arvio:

MTE MC-G33 on huikea taskulamppu. Pieni ja kompakti kokonaisuus yhdistettynä valtavaan valotehoon. Tällä kelpaa lamputella pelloilla ja merellä. Kestävyydestä ja akkujen pitkäikäisyydestä ei tässä vaiheessa uskalla sanoa mitään, mutta lampun runko ja yksityiskohdat tuntuvat luotettavilta. Pieni moite pitää sanoa ranneremmistä: se on turhan iso ja lamppu tipahtaa ranteesta helposti. Tämä on toki helppo korjata vaikkapa solmulla.

0 comments:

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.