tiistai, 21. helmikuuta 2012

Riistakameroiden huoltopuuhia

Tämän kertaisessa riistakamerajutussa kamerat ovat kotona telakalla. Edellisen kuvausjakson myötä toin kamerat kotiin. Yhtäältä halusin rakennella kameroille "linnunpöntöt" vesi- ja kuurasuojiksi ja toiseen kameraan piti tehdä ohjelmistopäivityskin. Tässä kirjoituksessa lyhyesti tarinaa näistä huoltotöistä.

Scout Guard SG560K-8M -riistakamera sai itselleen tämän näköisen suojan. Vaikka riistakamerat sinällään ovat vesitiiviitä, katos ja seinät varmasti suojaavat kameraa pahimmalta kosteudelta. Suojien rakenne on perin yksinkertainen. Tallista löytyi sopiva pätkä kestopuuta, josta sahailin seinät, takaseinät ja katon.
Scout Guard SG560K-8M sääsuoja

Scout Guard MG582-8M lähettävän riistakameran malliin piti tehdä reikä kattoon antennia varten. Tälle kameralle tein vähän leveämmän katon ja seinät. Tämä kameramalli taltioi videoon myös äänen ja tavoittelin näillä seinillä parempaa tuulen suojaa.
Scout Guard MG582-8M sääsuoja

Jotta kameroiden käyttö olisi kätevää, kiinnitin sivuseinät puutappliitoksilla. Näin kameran muistikorttiin ja asetuksiin pääsee käsiksi ilman, että koko revohka pitäisi ottaa puusta pois.
Scout Guard SG560K-8M sääsuoja

Lähettävän kameran rakenne on vähän erilainen. Siksi vain toinen seinä on irrotettava. Tässä puutappijutussa on kyllä se riski, että ne turpoaa ulkona niin, että seiniä ei saa enää irti ehjänä. Toivottavasti nämä lautasuojat kuitenkin toimii edes auttavasti. Erinäisistä verkkokaupoista löytyy myös kameramallikohtaisia teräksestä tehtyjä suojalaatikoita, joilla estetään mahdolliset kameravarkaudet tehokkaammin.
Scout Guard MG582-8M sääsuoja

Tein myös ohjelmistopäivityksen MG582-kameraan, jonka päivämääränäyttö toimi väärin. Ohjelmistopäivityksen tekeminen oli kohtalaisen monivaiheinen kokonaisuus, jossa oli oltava tarkkana - kameran voi saada toimintakelvottomaksi, jos asiat menee oikein kunnolla pieleen. Omalta osaltani päivitys onnistui hyvin ja nyt kamera näyttäisi toimivan oikein.

Jatko:
Vien huomenna loppuviikosta kamerat pönttöineen uusille kuvauspaikoille. Toiveissa on saada kuvia valkohäntäpeuroista.

0 comments:

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.