torstai, 1. maaliskuuta 2012

Ruokintapaikkakuvauksia

Riistakamerajuttusarjassa kamerat viedään taas maastoon, tehdään riistanhoitotöitä ja saadaan vähän uutta kuvamateriaalia. Tein aiemmin kameroille sääsuojat ja nyt nämäkin pääsivät tositoimiin. Tässä kirjoituksessa kuviin pääsee myös uusi riistalaji.

Scout Guard MG582-8M -lähettävä riistakamera pääsi uudelle ruokintapaikalle. Tällä paikalla oli aiemmin havaittu parikin valkohäntäpeuraa. Paikka on rauhallinen ja syrjäinen, vaikka lähimmälle metsätielle onkin alle sata metriä. Kuvasta oikealle kapean metsäkaistaleen takana on isohko peltoaukko ja vasemmalle laaja yhtenäinen metsä.
Scout Guard MG582-8M riistakameran kuvausjärjestelyt

MG582-8M ripustettiin pönttöineen kuuseen. Kuten aiemmin, virittelin kameran lähettämään päivittäisen raportin kuvista sähköpostiin.
Scout Guard MG582-8M riistakameran kuvausjärjestelyt

Aika vähän kuvia kuitenkin kertyi. Paikalla näytti käyvän kuvausjakson aikana vain yksi valkohäntäpeura, eikä siitäkään ne muutamat saadut kuvat olleet kovin onnistuneita. Tästä huolimatta oli hieno saada taas uusi laji riistakamerakuvausten "saaliiksi". Kuvausjaksolle osui kohtalaisen sankka lumipyryjakso. Oli mukava huomata, että sääsuojaksi suunniteltu pönttö teki tehtävänsä ja suojasi sateelta hyvin. Toisaalta viimeisenä yönä kameran linssi oli ollut kuurassa, joten aivan täydellisesti pönttö ei toimi.
Scout Guard MG582-8M riistakameran kuvaama valkohäntäpeura

Scout Guard SG560K-8M -riistakamera pääsi takaisin samalle kuvauspaikalle, jossa se oli ollut aiemmin. Vaihdoin tosin kuvakulmaa ja pistin kameran uuteen puuhun. Tässä ripustamishommassa tapahtui virhe: kamera nimittäin tuli asetettua aivan liian korkealle.
Scout Guard SG560K-8M riistakameran kuvausjärjestelyt

Liian korkealla oleva kamera otti enimmäkseen tämän näköisiä kuvia. Pitää käydä viikonloppuna pudottamassa kameraa ainakin puoli metriä alemmas. Yökuvauksissa oli tässä kamerassa edelleen kohinaongelmaa. Pitää selvitellä lisää, josko ongelmaa saisi vähennetyksi muistikortin vaihdolla. Ensitesteissähän kohinaa ei ollut lainkaan.
Scout Guard SG560K-8M riistakameran kuvaama kauris.

Paikalle osui jälleen yksinäinen hirvilehmä ja siitä tuli kuvausjakson onnistuneimmat kuvat. Samainen hirvihän on esiintynyt kuvissa aiemminkin.
Scout Guard SG560K-8M riistakameran kuvaama hirvilehmä.

Ruokintojen ylläpito vaatii jatkuvaa työtä. Tämän päiväisellä muistikorttien vaihtokeikalla pääsin osallistumaan myös ruokintojen ylläpitoaskareisiin. Korkeareunaiseen ahkioon pilkottiin kiinankaalia, lehtisalaattia, omenoita, vesimelonia, hunajamelonia, päärynöitä, viinirypäleitä, palsternakkaa ja muuta hylkytavaraa. Pari pulkallista riittää taas hetkeksi.
Riistanhoitotyötä ruokinnalla.

Jatko:
Kamerat jatkavat kuvaamista ruokintapaikoilla toistaiseksi. Kohinaongelmaa pitää selvitellä vielä lisää.

0 comments:

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.