10. maaliskuuta 2013

Ohjeita turkisten käsittelyyn

Kevään pienpetojahtisesonki on meneillään juuri nyt. Ketut tulevat pillille hanakasti ja supikoirat alkavat liikkua luoliltaan. Sopivasti kesken tiiveintä jahtikautta Suomen Metsästäjäliitto on julkaissut varsin hyvän opasvideon ketun nylkemisestä. Video nähtävillä alla. Aiheesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua myös aiemmin blogissani esiteltyyn aivan mainioon Jägarens Skinn och Hudar-kirjaan. Luonnonturkisten suosion ja niistä maksetun hinnan huhutaan muuten olevan nousussa.

6 kommenttia :

 1. Näiden asioiden osaaminen taitaa alkaakin olla jo sitä katoavaa kansanperinnettä, valitettavasti. Onneksi näitä oppaita löytyy ja teitä innokkaita, jotka jaksatte pitää yllä noita taitoja. Kyllähän tässä mehtälle pitäis itsekin taas joskus suoritua, kun vain ehtisi :)

  VastaaPoista
 2. TapiolanTakamailla10. maaliskuuta 2013 klo 21.07

  Kiitos kommentista :-) Jos minulta kysytään, niin aivan turhan harvoin olen itse päässyt harjoittelemaan noita hommia.

  Minusta tuntuu, että sinulle sopiva metsästysmuoto olisi näädän hiihto. Kuntopohja olisi sinulla ainakin kunnossa. Siinä kuittaisi pari juoksulenkkiäkin, kun seurailisit umpihangessa näädän jälkeä sen 20 kilometriä :-)

  VastaaPoista
 3. Jotenkin tuli mieleeni tämä shokeeraava kokemus Kokkolassa:

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/11325688  Mitähän olisivat sanoneet tuosta videosta ;)

  VastaaPoista
 4. TapiolanTakamailla10. maaliskuuta 2013 klo 22.19

  Näin itsekin tuon keskustelun. Olisi hyvin helppoa dissata keskustelun aloittaja, nauraa ja pyllistää "koko perheen itkulle". Naiiveja city-ihmisiä. Mutta perheen isän tunteet ovat aitoja tunteita. Niitä on paha mennä vähättelemään.


  Tuo Suomi24:n juttu herättää minussa aika ristiriitaisia tunteita ja kysymyksiä monella tavalla ja tasolla. Olen asiaa kelaillut mielessäni tänään aika paljon. Yksi mieltä kaihertava kysymys on, että miksi me maalaiset, metsästäjät ja eräihmiset olemme eristäneet itsemme muusta yhteiskunnasta niin, että jotkut kansakunnan kerrokset eivät tiedä tuon taivaallista upeista harrastuksistamme? Ei ihme, että aselakeja säädetään miten sattuu ja mistä sattuu lähtökohdista.

  Asiaa voisi käsitellä ihan omassa blogauksessakin. Mutta yhdellä postauksella ei maailmaa muuteta. Tarvitaan laajempaa tietovirtaa. Meidän, siis sinun ja minun Jaska, blogien tarkoitus ja suorastaan tarve on tuon kokkolalaisiskän purkauksen jälkeen entistä suurempi! Vain avoimuudella, tiedon ja asioiden jakamisella voidaan ei-harrastavia "sivistää". Ei kaikkien tarvitse hyväksyä puuhiamme, mutta ymmärrys ja tietoisuus olisi hyvästä.


  Siksi tämä ketun nylkemisen video oli paikallaan julkaista juuri tänään.

  VastaaPoista
 5. Metsästäjän lapset eivät tuosta järkyttyneet, 6-v. totesi vain, että olipa hyvä osuma. Mutta voin hyvin kuvitella, että joillekin lapsille karvapallon ampuminen aiheuttaa painajaisia. Aikuisille sen sijaan... Poissa silmistä poissa mielestä, mistähän se kaupan jauheliha on peräisin?

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla