24. huhtikuuta 2013

EU kyselee ampuma-aseista - Osallistu kyselyyn!

EUn Lippu
Euroopan Komissio on järjestänyt nettikyselyn eurooppalaisten näkemyksistä aseasioissa. Jokaisen suomalaisen aseharrastajan on syytä käydä vastaamassa kyselyyn! Uhkana on, että mielipidekyselyn tuloksista puhutaan "kansan tukena" tai "äänenä" ja tavallisten metsästäjien ja aseharrastajien toimintaa vaikeutetaan jälleen. Kysely on alkanut jo 25. päivä maaliskuuta ja mielipiteitä kerätään kesäkuun 17. päivään saakka.

Vastaa kyselyyn klikkaamalla tästä.

Kyselyn taustamateriaali näyttää olevan saatavilla vain englanniksi - mutta onneksi itse kysely on saatavilla myös suomeksi. Nettikysely on otsikoitu hienosti: "Ampuma-aseiden rikollisen käytön aiheuttamien haittojen vähentäminen EU:ssa" ja sen tarkoitusperät näyttävät pintapuolisesti kannatettavilta - rikollisen toiminnan kitkeminen on kiistattoman tärkeää. Kysymykset on asetettu kuitenkin hyvin asenteellisesti asevastaisiksi, eivätkä monet kysymykset kosketa aseiden rikollista käyttöä, maahantuontia ja hallussapitoa juuri lainkaan. Jokaisen olisi syytä muistaa, että lailliset metsästys- tai harrasteaseet ovat lopulta vain harvoin rikollisessa toiminnassa.

Itse vastasin jokaiseen valintatehtävään "1". Tee sinäkin samoin.

1 comments:

  1. TapiolanTakamailla25. huhtikuuta 2013 12.57

    Kaikesta aseenteellisuudesta ja huonosta kysymysten asettelusta huolimatta. "Sinun äänesi Euroopassa on Euroopan komission yhteinen aloitussivu sivustoille, joiden kautta kansalaiset voivat osallistua aktiivisesti EU-politiikan suunnitteluprosessiin." Eli Voi. Osallistua. Suunnitteluprosessiin. Siten noilla kyselyillä on aidosti merkitystä. http://ec.europa.eu/yourvoice/index_fi.htm

    VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.