23. huhtikuuta 2013

Löytöjä maastosta - "Tuo se mulle"

Labradorinnoutajan kanssa maastolenkit eivät käy tylsäksi. Eilisen varisjahdin päätteeksi tein Nallelle vähän noutoharjoituksia. Yhdeltä noutotehtävältä koira palasi vähän erikoisempi tavara suussaan...

labradorinnoutaja ja sian leukaluu

...Niinpä tietysti! Tottakai maastosta aina nyt yksi sian leukaluu löytyy. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun koirani on tuonut kaikenlaista yllättävää. Tuntuuko muuten teistäkin siltä, että Johanna Kurkelan kappale "Tuo se mulle" kertookin noutajakoiraharrastajan normipäivästä? Siinähän ollaan lähdössä etsimään jotain ja tuulen avulla se jokin pitäisi tuoda...

sian leukaluu

Pari vuotta sitten pääsiäisenä koirani toi minulle kokonaisen poron pään. Porohan oli jäänyt junan uhriksi ja onnettomuudessa sen pää oli repeytynyt muusta vartalosta irti. Koira sai vainun porosta varsin kaukaa ja kipaisi hakemaan sen noin sadan metrin etäisyydeltä. Poron pää ja samalla retkellä löytynyt haiseva hirvennahkan riekale olivat alkusoittoa tuleville löydöille. Sittemmin koira on palauttanut käteen mm. hirven sarvia, sepelkyyhkyn pesästä pudonneita munan kappaleita, minkin tappaman metson roippeet, sulkia, höyheniä ja hirvenkakkoja.

Poron pää

Jotkut lukijat muistanevat tarinan pelto-ojaan hukkuneesta mädästä myyrästä. Niin muuten muistan minäkin, sen verran kuvottavalle hanskat haisivat pari viikkoa... Ja koira se vaan nuoli huuliaan. (Siimahäntä on kuvassa koiran edessä maassa).

mätä myyrä

Omituisemmasta päästä on varmaan se parin kilon hauki, jonka koira viime vuoden keväällä löysi kuolleena joesta. Mutta ehkäpä kaikkein erikoisimpia koiran tuomia asioita ovat olleet vaivaishiiren pesä viime syksynä ja edellisenä syksynä.

vaivaishiiren pesä

Mitäs teille muille koiran omistajille koiranne ovat maastosta tuoneet?

6 kommenttia :

 1. jääkiekkoja talven aikana 60kpl, jäniksen käpälä, supikoiran nahka+karvat, ihmisen kakkaa yms! ja niin, noutajat kyseessä :)

  VastaaPoista
 2. TapiolanTakamailla23. huhtikuuta 2013 klo 21.40

  Mainioita löytöjä! Mitäs olette jääkiekoilla tehnyt?

  VastaaPoista
 3. TapiolanTakamailla25. huhtikuuta 2013 klo 12.58

  Sarvet ovat harmi kyllä olleet hiirten järsimiä tai sammaleen vihertämiä.

  Nouto tosiaan toimii. Mukavinta noissa sattumissa on aina se ilo ja riemu, jolla koira tuo näytille uusia löytöjään :) Ja vaikka kuinka joku mätä myyrä löyhkäisi oksettavalle, pitää tietysti kaikki ottaa iloisena vastaan.

  VastaaPoista
 4. oma labbis on kova noutamaan kuolleita ja talvisaikaan umpijäässä olevia eläimiä, mm oravia, jäniksiä ja yllättipä tuo kerran tuomalla mäyrän kallonkin.

  VastaaPoista
 5. TapiolanTakamailla9. toukokuuta 2013 klo 20.15

  Kyllä ne vaan löytää kaikkea :-) Tuo mäyrän kallo oli varmasti mukava ylläri.

  VastaaPoista
 6. nouto ainakin toimii :) milenkiintoisia sattumia, varsinkin hirven jättösarvethan on ihan mieluista tavaraa - siitä saa vaikka naulakon mökille jne.

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla