2. huhtikuuta 2013

Riistapeltopäivä Riihimäellä 6.4.-13

Eräkontti järjestää tiloissaan Riihimäellä Riistapeltopäivän tulevana lauantaina (6.4 klo 9-14). Olen menossa ilman muuta paikan päälle. Tapahtuma on maksuton ja jotain erikoistarjouksiakin ilmeisesti on luvassa. Mutta tapahtuman kärki on minusta huippumielenkiintoiset luennot. Tapahtumassa esiintyy kolme omien alojensa tosiosaajaa:

Miten onnistun riistapellon teossa, Markus von Weissenberg
Markus von Weissenberg on Riistasiemen Oy:n vetäjä. Riistasiemenen verkkosivuilla on muuten erinomaisen kattavat tietopaketit riistapellon perustamisesta, esittelyt eri eläimille suositelluista riistapeltokasveista ja mm. myös tietopaketti EU-tukien hakemisesta.

Riistaelinympäristöjä parantavat vaihtoehdot peltojen tukijärjestelmissä nyt ja tulevina vuosina, Kimmo Härjämäki
Kimmo Härjämäki on puolestaan luonnon ja riistanhoidon monialaosaaja. Hän toimii Varsinais-Suomen perinnemaisemayhdistyksen hallituksen puheenjohtajana ja on mukana myös Luonnon- ja riistanhoitosäätiön toiminnassa.

Ketun ja Metsäkauriin houkuttelupyynti, Aki S.Perälä
Aki S. Perälä on puolestaan suomalaisen houkuttelupyynnin pioneereja ja mm. Facebookissa toimivan Houkuttelupyynti-ryhmän perustajia. Suurelta osin Akin nettiesimerkin innoittamana minäkin kiinnostuin houkuttelupyynnistä, sorsan pillittämisestä ja sittemmin ketun pillityksestä. Alla malliksi Akin houkuttelutaidoista tuore kettuvideo. HD-tasolla ketun näkee heti videon alusta talon vasemmalla puolella.

4 comments:

 1. Metsästäjä343. huhtikuuta 2013 18.27

  Mielelläni kyllä tulisin kuuntelemaan, mutta matkaa vaan on niin pirusti että jää vaan haaveeksi :(

  VastaaPoista
 2. TapiolanTakamailla3. huhtikuuta 2013 20.16

  Pitkä on matka minullakin. Onneksi lähistöllä asuu kummipoikani, niin saan vähän lisäperusteita yöreissulle. Mutta eipä hätää - jos vain saan lupapuolen kuntoon, niin teen blogiin pientä koostetta päivän antimista :-)

  VastaaPoista
 3. Metsästäjä345. huhtikuuta 2013 19.19

  Todella mielelläni lukisin!

  VastaaPoista
 4. TapiolanTakamailla6. huhtikuuta 2013 20.49

  Tuollapa jotain: https://tapiolantakamailla.com/2013/04/riistapeltopaivien-tunnelmia.html

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.