2. heinäkuuta 2013

Benelli M2:n huolto-ohjeita

 ALT TEKSTI TÄHÄN
Joskus kannattaa käyttää olemassa olevaa sen sijaan, että tekisi itse. Minulla oli nimittäin tarkoitus tehdä tarina haulikkoni, Benelli M2:n, perusteellisesta huollosta. Haeskelin tarinaan liittyen sopivia linkkejä ja kas kummaa - löysin aika täydellisen neliosaisen videosarjan brownells.comista. Videosarjassa Benellille tehdään melko täydellinen huolto, eikä minulla ole videoihin juuri lisättävää.

Videosarjan ensimmäisessä osassa ase puretaan osiin. Kannattaa huomata, että videon aseseppä käsittelee viranomaiskäyttöön tarkoitettua M2-versiota. Sen näkee muutamista aseen yksityiskohdista, jotka eivät täsmää vastaavan metsästysaseen ominaisuuksiin. Joka tapauksessa purkamisen perusohjeeseen ei huomautettavaa ole.

Sarjan toinen osa esittelee aseen puhdistamisen. Tässä pätkässä itselleni oli pari uutta yksityiskohtaa. Piipun puhdistaminen olisi todella kätevää videon mukaisella puristimella. Toisekseen makasiinin putsaukseen olisi hyvä olla erikseen oma harjansa.

Kolmannessa osassa käsitellään aseen voitelu. Tästä pätkästä on tärkeä huomata, että liikaa öljyä aseeseen ei sovi laittaa. Ylimääräinen rasva kerää likaa. Lisäksi meillä täällä Suomessa talven pakkasissa aseen toiminta on epävarmaa, jos koneistossa on liikaa jähmettynyttä voiteluainetta.

Lopuksi ase pitää tietysti koota. Tässä ei itselleni mitään uutta ollut.

Näillä ohjeilla siis kohti tulevaa metsästyskautta luotettavasti toimivan ja puhtaan aseen kanssa! Mutta jäikö videoiden ohjeista mielestäsi joku näkökulma käsittelemättä? Sana on vapaa tuossa alla olevassa kommentointikentässä. Voit myös kertoa suosikeistasi piipun karstan poistamiseen tai hyväksi kokemistasi voiteluaineista.

2 comments:

 1. Itse olen löytänyt aseiden kanssa touhutessa pari pientä pirkkaniksiä aseen puhdistukseen:


  Vanhoja, kuluneita ja muuten huonokuntoisia t-paitoja, lakanoita ja muita vaatteita kannattaa paloitella aseiden puhdistukseen ja muihin autotallitouhuihin puhdistusliinoiksi ja räteiksi.


  Vanhoja hammasharjojakaan ei kannata heittää roskiin vaan ottaa ne uusiokäyttöön aseenpuhdistamisessa.

  VastaaPoista
 2. TapiolanTakamailla2. heinäkuuta 2013 21.05

  Hyviä pointteja. Monet vanhat vaatteet menee minullakin kierrätykseen juuri noin. Se vaan pitää hoksata, että erilaista irtohiutia päästäviä kankaita ei ole hyvä käyttää.

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.