28. marraskuuta 2013

Linkkivinkki GPS-karttojen muokkaamisesta

Metsästysblogiporukkaan on vajaa vuosi sitten liittynyt Metsälle.fi. Blogin kirjoittaja asuu pääkaupunkiseudulla ja hän on aloittanut metsästyksen vasta vähän vanhemmalla iällä. Suosittelen tutustumaan Metsälle.fi:n tarinoihin. Niissä on leppoisa ja asiallinen ote. Blogin tuoreimmassa tarinassa esitellään GPS-navigaattorin karttojen käsittelyä ja niiden omiin tarpeisiin muokkaamista.

"Joskus ero laillisen ja laittoman metsästyksen välillä on metristä kiinni. Siksi tositoimissa oltaessa on tärkeää tietää oma sijainti suhteessa metsästysalueen rajaan. Luvan mukana tulee läpihuono paperikartta, jota voi yrittää tulkita reissussa mukana olevaa GPS-laitetta vasten. Toinen vaihtoehto on kynäillä rajat suuremmalle kartalle ja koittaa elää sen kanssa. Nettikansalainen löytää kartat retkikartta.fi -palvelusta, mutta sekään ei auta oman sijainnin paikannuksessa, joten homma menee karttojen vertailuksi nettinatiivillakin.". Lue loput metsälle.fi:n tarinasta.


kuva: metsälle.fi

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla