25. kesäkuuta 2014

Kesäklassikko: riistankäsittelytaitoja

Viime vuoden kesältä tuttu Kesäklassikko-sarja tulee taas! Kesäklassikko-sarjassa nostan esille vanhoja suosikkitarinoita. Nyt vilkaistaan riistankäsittelytarinoita. Hyvän riista-aterian valmistelussa riistan hyvä käsittely saaliista pakkaseen on tärkeä vaihe. Näitä taitoja tarvitaan varmasti tulevalla metsästyskaudella.

Riistalintujen kynimisestä
Kynimisjuttu oli viime vuoden suosituimpia tarinoita ja sain jutusta hyvin positiivista palautetta. Tarinan ydin on siinä, että kynittävä sorsa kannattaa upottaaa lämpimään veteen. Se helpottaa höyhenten irtoamista ja estää myös untuvien pölisemisen joka paikkaan. Lämmin kylpy toimii!

Sepelkyyhkysaaliin käsittelystä
Sepelkyyhkyn käsittelyvideot olivat viime loppukesän toinen kiitelty hitti. Näissä englantilaista alkuperää olevissa videoissa esitetään sepelkyyhkyn käsittelystä kaikki olennainen.

Ohjeita turkisten käsittelyyn
Kun puhutaan riistan käsittelystä, ei saa unohtaa pienpetoja eli turkisriistaa. Turkisten käsittely on turhaan aliarvostettua hommaa. Monet tuntuvat pitävän sitä vaikeana puuhana. Orastava kiinnostus luonnonturkiksia kohtaan on kuitenkin nostanut supikoiraturkiksestakin saatavaa hintaa. Turkiskauden alkuun on vielä kosolti aikaa, mutta asia kannattaa pitää mielessä jo nyt.

Onko sinulla mielessäsi joku suosikkitarina vuosien varrelta? Kommentoi mieluusti tuohon alle :)

4 kommenttia :

 1. Tuo on totta ! oikea oppinen riistaa kunnioittava käsittely kuuluu metsästäjän perustaitoihin jota ei voi koskaan korostaa liikaa ja sitä kyllä itsekkin koettaa tyttärelle opettaa ja innolla neiti kuuntelee ja opettelee. vaikka harmikseni kyllä monasti on joutunut törmäämään muyös siihen jottei saalista kunnioiteta ja käsittely onkin sitten vähän sieltä tänne päin. Hienoa jotta jaksat ottaa asian jälleen esille :)

  VastaaPoista
 2. TapiolanTakamailla29. kesäkuuta 2014 klo 19.39

  Kyllä itsellänikin vuosi vuodelta se ajatus vaan vahvistuu, että metsästystapahtuma ei lopu siihen riistalaukaukseen. Hyvä jälkikäsittely kunnioittaa sitä saalista parhaiten.


  Jos mahdolista, niin teeppä syksyllä jäniksen käsittelystä ja ennen kaikkea sen paloittelusta juttu.

  VastaaPoista
 3. No nyt kun tökkäsit minun täytyy tarttua toimeen, kun tuo on ollut itselläni ajatuksena, mutta sitä ei vaan ole saanut aikaiseksi tehdä. Joten palataan syksyllä jossain vaiheessa asiaan. :)

  VastaaPoista
 4. TapiolanTakamailla1. heinäkuuta 2014 klo 18.28

  Kuulostaapa hyvältä :)

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla