7. heinäkuuta 2014

Itse tehty punkkikarkoite?

Facebookissa on viime päivinä kohistu uudenlaisesta punkkikarkotteesta, jota voisi valmistaa itse. Tästä on tehty jopa videokin, jolla aineen esitetään karkottavan punkin koiran tassulta - video on nähtävillä tämän tarinan lopussa. Täytyy myöntää, että yleensä suhtaudun aika penseästi kaikenlaisiin poppamiesten ja vanhojen muorien rohdoksiin. Mutta kyllä vanha kansa jotain tiesikin ja tämä karkoitejuttu vaikuttaa jotenkin lupaavalta.

Punkithan tartuttavat puutiaisaivokuumetta ja borrelioosia. Borrelioosi voi tarttua ihmisen lisäksi myös koiraan. Apteekista löytyy erilaisia karkotteita, mutta ne eivät sovi kaikille koirille kaikkiin käyttötapauksiin. Minä en ole noutajilleni apteekin kerta-annoskemikaaleja juuri käyttänyt, koska koirani uivat joka päivä ja karkotteiden teho laskisi nopeasti. Toisekseen lähipiirissäni on tapauksia, joissa koirat ovat reagoineet lääkeaineisiin vähän huonosti.

Facebookissa olevan videon yhteydessä annetaan punkkikarkoiteliuokselle seuraava resepti:

PUNKKIEN KARKOTUKSEEN:
  • 1 l vettä kattilaan
  • 1 kokonainen valkosipuli raastettuna/pilkottuna/puristettuna
  • Pussillinen kuivattua rosmariinia JA nyrkillinen nyhdettyä tuoretta timjamia
  • Avaa ikkuna
  • Keitä hiljalleen vajaa tunti kansi päällä, anna hautua.
  • Siivilöidään neste ja lisätään loraus valkoviinietikkaa
  • Purista tuoretta sitruunamehua joukkoon.
Anna jäähtyä ja laita suihkupulloon. Valmis liuos on paras säilyttää jääkaapissa, säilynee noin viikon, mutta tehon säilymistä kannattaa tarkkailla.
On varmaa, että tämä liuos lähtee uidessa pois, mutta jos tämä oikeasti toimii, niin ainetta olisi helppo suihkauttaa lisää ennen lenkkiä. Raaka-aineetkaan eivät ainakaan kovin kalliita ole. Kuten sanottu, olen hyvin epäileväinen ja pahimmillaan arvelen tämän olevan suuren luokan nettihuijaus, mutta silti tätä pitää kokeilla. Jos teillä lukijoilla on kokemuksia jo tästä liuoksesta, niin kommentoi mieluusti tuohon alle.

Tässä vielä Facebookin video. En ole varma, näkyykö tämä lukijoille, joilla Facebook-tiliä ei ole.

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla