3. heinäkuuta 2014

Lemmikkieläinpassin hakemisesta

Yksi tulevan syksyn kohokohdista on hanhijahtimatka Viroon. Retkeä varten on vireillä jo ampuma-asepassin hankinta. Ja kun Sissi tuli nelikuiseksi, hoidin lemmikkieläinpassin siinä samalla Sissille. Nala saa odottaa hetken omaa passiaan, kun sen paperit ovat nyt turhan hyvässä tallessa - joku voisi sanoa niiden menneen jopa hukkaan...

lemmikkieläinpassi

Lemmikkieläinpassin tarkoitus on helpottaa koiran matkustelua Euroopan Unionin alueella. Sen saa hankittua eläinlääkäriltä. Eläinlääkäri varmistaa, että eläin on tunnistusmerkitty mikrosirulla ja rokotettu raivotautia vastaan. Passi on voimassa koko eläimen eliniän, mutta siihen pitää tietysti merkityttää rokotukset, ekinokokkoosilääkitykset ja sen sellaiset yksityiskohdat: Eviran sivuilta löytyy asiasta lisää tietoa.

lemmikkieläinpassi

Lemmikkieläinpassin hinta kallistuu vuoden 2015 alusta!

Lemmikkieläinpassiasiasta kiinnostuneiden kannattaa muuten huomoioida, että passi on muuttumuassa ensi vuoden alusta ilmeisesti muoviseksi sirukortiksi tms. Fennovetin sivuilla kerrotaan, että:
Lemmikkieläinpassi uudistuu vuoden lopussa. Uusi lemmikkieläinpassi otetaan käyttöön 29.12.2014, jonka jälkeen saa myöntää vain uudistettuja passeja.
Ja vielä toinen lainaus:
Uudistetulle passille asetetaan merkittävästi suuremmat painotekniset vaatimukset kuin vanhalle, josta syystä passien hinta nousee.
Nykyisellään Lemmikkieläinpassin listahinta on 60€, joten ensi vuonna passi maksanee sitten jo lähemmäs sata euroa! Melkeinpä kannattaa passi hankkia jo nyt kaiken varalta, vaikkei välitöntä tarvetta olisikaan.

Päivitys 22.10.14
Tänään Evira julkaisi passiuudistuksesta tiedotteen. Kesän tiedot passin kallistumisesta pitivät siis paikkansa. Tärkeää on, että vanhat passit kelpaavat jatkossakin. http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/ajankohtaista/?bid=4079

Jos lemmikkieläimellä on jo passi, ei uutta tarvitse hakea... Passin hinta nousee, koska siihen on lisätty uusia turvaominaisuuksia, joilla pyritään estämään passin väärinkäyttö
lemmikkieläinpassi
Kallis proopuska on

10 kommenttia :

  1. Käytiin äsken hakemassa Sulolle passi, kun unohtui nelikuukautis-rokotuksen yhteydessä ottaa. Lyhyellä varoitus ajalla päästiin kolmantelle eläinlääkärille, jolle soitin. Puhelimessa tiedustelin hintaa, niin muistelivat sijoittuvan 20-30 euron tietämille. No kun passi oli kädessä hinnaksi ilmoitettiin 77e. passi 35e ja klinikkamaksu 42e. Vähän eri siis kuin se aiemmin puhuttu 20-30e. Tällä klinikalla kuitenkin eläinlääkäri sanoi, että ekinokokki kannattaa ottaa Virossa eläinlääkärissä vähintään 1 ja enintään 5 päivää ennen kotiin tuloa. Muut klinikat joihin soitin sanoivat, että ennen lähtöä pitää ottaa Suomessa ekinokokki kahdesti ennen lähtöä ja kerta Virosta paluun jälkeen. Näin ollen klinikka käyntejä Suomessa olisi tullut se 3 ja klinikka- ja lääkemaksuineen aika pitkä penni olisi madotuksiin mennessä. Tämä eläinlääkäri, jolla käytiin tiesi kertoa, ettei Viroon mennessä tarvitse ekinokokkia ottaa, vaan sieltä tullessa otettu riittää, ja sanoi ihan suoraan, että säästän pitkän pennin, jos otan lääkkeen kerran Virossa kuin kolmesti Suomessa -viitaten myös Viron halvempaan hintatasoon eläinlääkäripalveluissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä oli kallis passi teilläkin. Minä en itse asiassa tiedäkään ihan lopullista passin hintaa, kun samalla laitettiin Sissille rokotukset ja tehtiin pari muuta pientä tutkimusta. Kuitissa ei sitten ollut näitä eritelty.

      Poista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla