9. heinäkuuta 2014

Tuomenkehrääjäkoin kotelopesä

Käytin koirat tänään uimassa joella. Siinä samalla osui silmään melkomoinen tuomenkehrääjäkoin kotelopesä. Tuomenkehrääjäkoit ovat viime vuosina alkaneet yleistyä ja niiden tekosista on uutisoitukin laajalti - puhutaan kummituspuista. Tuomenkehrääjäkoit nimensä mukaisesti kehräävät puun ympärille harsomaisen seitin, jonka suojissa toukat voivat touhuta vapaasti. Tuomen lisäksi näistä kärsivät ainakin omenapuut. Harson peitossa olevia luurankopuita näkee usein, mutta enpä ole aiemmin sattunut näkemään täysikasvuisten toukkien koteloita. Näitä koteloita oli pesässä varovaisesti arvioituna satoja.

tuomenkehrääjäkoi
tuomenkehrääjäkoi
tuomenkehrääjäkoi

Tuomenkehrääjäkoin toukka itse

tuomenkehrääjäkoi

Pesän alapuolella aikuisia toukkia pyöri enemmänkin. Ymmärtääkseni näiden pitää vielä koteloitua, jonka jälkeen niistä kuoriutuu siivekkäitä perhosia.

tuomenkehrääjäkoi

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla