16. elokuuta 2014

Mikä vei värin Sissin kuonosta?

Mikähän mahtaa olla syynä, että Sissin kuonon reunoilta häviää väri? Iho tuntuu olevan muuten kunnossa. Koira ei aristele ihoa, eikä siinä ole mitään haavoja. Ihosta on vaan pigmentti hävinnyt. Aivan kuin hiekkapaperilla olisi pyyhkäisty.

Oheinen kuva on viime tiistailta, jolloin Sissi teki varisnoudon. Silloin värimuunnoksia ei vielä ollut. Huomasin tilanteen torstaina. Värimuutos ei ole edennyt mihinkään suuntaan sen jälkeen.

Yksi mahdollisuus on, että tämä jonkinmoinen reaktio nokkosiin. Sissi nimittäin sai aikamoisen nokkoskylvyn keskiviikkona jouduttuaan vahingossa nokkospusikkoon. Toinen ajatus on, että Sissi tykkää kaivella koiratarhassa ja se on kaivamissaan hiekkakuopissa monesti ihan päällään. Joka tapauksessa, jos teillä lukijoilla on ajatuksia tämän ilmiön syistä, niin kuulisin mieluusti.

3 kommenttia :

  1. Yksi mikä voi vielä värin on tauti nimeltään Discoid Lupus, ihmisillä tunnetaan nimellä Ihon punahukka, mutta koirilla on oma versionsa tästä: http://en.wikipedia.org/wiki/Canine_discoid_lupus_erythematosus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Niina, tuolla facebookin puolella useimmat arvelivat kuonon ihon vaan kuluneen pinnasta. Olen taipuvainen ajattelemaan samoin. Mutta ilman muuta asiaa pitää seurata ja en tuota punahukkaakaan kyllä voi poissulkea. Pitää tarkkailla.

      Poista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla