23. elokuuta 2014

Thermacell - tehokas hyttyskarkotin

Eilisen Sorsajahdin aloitus 2014 -jutun jälkeen sain muutamia yhteydenottoja ja kysymyksiä jutussa mainitusta Thermacell -hyttyskarkottimesta. Ajattelin vastata kysymyksiin tällä tarinalla. Olen käyttänyt laitetta nyt jo reilun vuoden verran ja kokemukset laitteen tehosta ovat olleet todella positiivisia. Se poistaa lähialueilta hyttyset, mäkäräiset ja hirvikärpäsetkin. "Termis" on siis passimetsästäjälle mukavuutta antava apuväline.

Karkotinta myydään myös ilman ensimmäisen kuvan suojapussia. Suojapussin itu on siinä, että sen sivutaskuissa voi kuljettaa termiksen kuluvat tarvikkeet, butaanikaasupullon ja karkoteainetyynyt, kätevästi mukana.

Laite toimii siis polttamalla butaanikaasua pienellä liekillä. Liekin palamisen voi varmistaa vekottimen päässä olevasta tarkistusikkunasta. Kun sieltä näkyy pieni oranssi kajo, on liekki päällä. Liekin lämpö puolestaan polttaa mustan ritilään alla olevasta sinisestä karkotintyynystä lähes hajutonta savua.

Kaasupatruuna vaihdetaan laitteen alapäästä. Termiksen suunnittelussa on huoltohommat otettu huomioon hienosti - patruunan ja tyynyn vaihto on helppoa ja kätevää.

Vuosi sitten kokeilin Thermacelliä ensimmäistä kertaa Lapin sorsareissulla, jolloin maastossa oli todella paljon pieniä mäkäräisiä. Tuulettomassa kelissä termis toimi mainiosti. Valmistajan mainostekstien mukaan ötökkävapaa alue olisi jopa 20 neliömetriä. Itse en ole aluetta sen kummmemmin mittaillut - sen vaan tiedän, että laitteen vieressä ei huitoa tarvi.

Mikä tärkeintä, Thermacell helpottaa myös passissa odottavien koirien elämää. Varsinkin äkäisten Lapin mäkäräisten kanssa koirat olisivat helisemässä. Kotimaisemissa alkukauden suurin ongelma on puolestaan hirvikärpänen. Ne kiusaavat varsinkin sepelkyyhkypasseissa. Thermacell tepsii onneksi niihinkin.

Itse hyttyskarkotin ei ole kovin kallis laite - vain kolmisen kymppiä. Mutta tarvikkeet ovat verrattain kalliita . Varsinkin kaasupatruunat ovat kuluvaa tavaraa. Onneksi netistä löytyy patruunoiden täyttöön toimivat tee-se-itse -ohjeet.

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla