16. marraskuuta 2014

Syksyn ensimmäinen fasaanisaalis

Tänä syksynä fasaanijahdit ovat jääneet vähän vähemmälle. Tänään käväisin pitkästä aikaa muutamalla kesantopellolla päiväkävelyllä. Nala sai etsiä lintuja ja Sissi joutui tyytymään seuraamaan vierellä koko retken. Fasaaneja tuntuu olevan tänä vuonna aiempia vuosia vähemmän.

Pellonreunuspensikossa oli ilmeisesti varpuspöllön talvivarasto. Muuta selitystä en oksanhaaraan ripustetulle pikkujyrsijälle oikein keksi. Aina joskus olen kyllä nähnyt varpuspöllön talvivaraston linnunpöntössä, mutta tämmöistä en ole aiemmin nähnyt

Retken toiselta pellolta tuli kauden ensimmäinen fasaanionnistuminen. Pelto vaikutti aluksi tyhjältä, mutta kierroksen loppupuolella Nala näytti selvästi vainuavan riistaa. Nala teki pitkähkön ja tehokkaan haun, jonka päätteeksi fasaanikukko lehahti lentoon noin 20 metrin etäisyydeltä. Lintu tipahti heti ensimmäisellä laukauksella.

Olin oikein tyytyväinen Nalan hakuun, mutta noudossa oli tällä kertaa vähän hankaluuksia - Nala ei meinannut löytää lintua oikein millään. Ehkä se kierähti jonnekin mättään alle. Sissi malttoi seurata vierellä melko hyvin koko retken - ei täydellisesti, mutta melko hyvin kuitenkin. Joka tapauksessa mukava pikkulenkki maastoon pyhäpäivän ratoksi.

Lähetä kommentti

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla