Kuinka kiinnittää hirvenkallo seinälle – Yksinkertainen opas

Mounting a deer skull, or creating what is often known as a European mount, is a proud tradition for many hunters looking to display the fruits of a successful hunt. It is a way to honor the animal and create a lasting memory of the experience. The process is respectably straightforward with the right tools and some patience, allowing even those new to taxidermy to achieve a professional-looking result.

Positioning a deer skull on the wall or on a plaque captures a moment in nature, combining the rustic beauty of the animal with the satisfaction of a DIY project. The aesthetic appeal of a well-mounted deer skull can complement any room that carries an outdoor or wilderness theme, thus making it a popular decoration among hunting enthusiasts.

Avainsanat

  • Valmisteluvaiheet vaativat huolellisuutta
  • Kiinnitysprosessi on yksinkertainen, kun sinulla on oikeat työkalut
  • Viimeistely antaa ammattimaisen ilmeen deerskull-mountille

Tarvikkeiden valinta

Ennen kuin ryhtyy hirvensarvien asentamiseen seinätauluksi, on tärkeää hankkia oikeat tarvikkeet. Tämä vaihe määrittää lopputuloksen laadun ja tekee työstä helpompaa.

Kallon puhdistus

Kun käsittelen hirvenkalloa, varmistan että minulla on käytössä oikeat välineet. Kallon puhdistukseen tarvitsen:

  • Veitsiä: Käytän teräviä veitsiä lihan ja kudoksen poistamiseen.
  • Sakset tai voimapihdit: Ne auttavat irrottamaan jäykempiä kudoksia ja jänteitä.
  • Suojakäsineet: Suojautumiseksi liasta ja bakteereilta valitsen kestävät kumikäsineet.
  • Vesipata ja lämmönlähde: Kallon keittämistä varten tarvitsen suuren padan ja keittolevyn tai avotulen, jolla vesi saadaan kiehumaan.
  • Puhdistusaineet: Esimerkiksi vetyperoksidi kallon valkaisuun ja desinfiointiin.

Nämä tarvikkeet yhdessä tehokkaan puhdistusprosessin kanssa varmistavat, että kallon valmistelu onnistuu hyvin.

Kallion valmistelu

Ennen kuin aloitat kallion kiinnittämisen, on tärkeää valmistella se huolellisesti. Tämä sisältää oikean porauspaikan löytämisen ja kiinnikkeiden asianmukaisen asentamisen.

Porauksen paikantaminen

Löysin sopivan paikan poraukselle tarkastelemalla kalloa huolellisesti. Paikan tulee olla sellainen, että kallon tasapaino säilyy, kun se ripustetaan seinälle. Useimmiten sopiva kohta löytyy kallon takaa, juuri suurimpien nikamien yläpuolelta.

Kiinnikkeiden asentaminen

Kiinnikkeiden asentaminen alkaa valitsemalla oikeanlaiset tarvikkeet. Minun tapauksessani käytän ruuveja ja mahdollisesti seinäkoukkua, riippuen kallon koosta ja painosta. Asennan ruuvit ensin kalloon ja varmistan, että ne ovat tarpeeksi pitkiä pitämään kallon paikallaan mutta eivät niin pitkiä, että ne työntyvät läpi kallon toiselle puolelle.

Seinän valitseminen

Kun valitsen seinää eurooppalaisen hirvenpääni näyttämiseen, otan huomioon valon määrän ja taustan värit. Näillä kahdella tekijällä on suuri merkitys sille, kuinka hyvin kalloni tulee esille.

Valon huomioiminen

Minun on tärkeä varmistaa, että valaistus kohdistuu kallolooni oikein. Liika varjo voi peittää yksityiskohdat, mutta liika valo voi luoda kovaa kontrastia ja heijastuksia. Haluan, että luonnollinen valo tulvii päiväsaikaan seinälle, mutta käytössäni on myös pehmeä tekovalo illan tullen.

Taustan valinta

Taustan värillä on yllättävän suuri vaikutus siihen, kuinka kalloni erottuu seinällä. Olen huomannut, että tumma seinä tuo esiin kallon valkoisen värin, kun taas vaalea seinä tuo paremmin esiin sen luonnolliset sävyt. Kannattaa myös varmistaa, että taustana oleva seinämateriaali on kestävä ja sopii kiinnikkeiden tai telineen asentamiseen.

Kiinnityksen suorittaminen

https://www.youtube.com/watch?v=gRnYzIJZVvQ&embed=true

Ennen kuin aloitat hirven kallon kiinnittämisen seinälle, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat työvälineet. Seinän merkinnät on tehtävä huolellisesti, jotta kallon asettaminen onnistuu oikein.

Merkintöjen tekeminen seinään

Seinään tehtävät merkinnät ovat avain kallon oikeaan asetteluun. Käytän tasoa ja lyijykynää varmistaakseni, että merkinnät ovat suorassa ja täsmällisesti kohdallaan. Minä merkitsen seinään kohtia, jotka vastaavat kiinnikkeiden sijaintia kallon takapuolella.

Kallon asettaminen seinälle

Kun seinämerkinnät on valmis, on aika asettaa kallon kiinnikkeet niitä vastaaviin kohtiin. Huolehdin siitä, että kiinnikkeet tukevat kallota tasaisesti, eivätkä vahingoita sitä. Kallon asettaminen seinälle on tärkeää tehdä rauhallisesti ja varmoin ottein.

Viimeistely

Kun olen saanut hirvenkallo kiinnitettyä, on aika huolehtia loppusilauksesta, jotta kallon esteettisyys ja huollettavuus pysyy parhaalla mahdollisella tasolla.

Esteettiset yksityiskohdat

Ensin tarkistan, että kaikki jäänteet on poistettu huolellisesti, jotta kallon pinta on mahdollisimman tasainen ja puhdas. Kiillotan kalloa varovasti hammasharjalla ja vetyperoksidilla, joka ei vahingoita luuta mutta saa sen näyttämään valkoisemmalta ja puhtaammalta. Usein lisään seinäkiinnitykseen myös pienen messinkilaatan, johon kaiverran saalispäivämäärän ja muut yksityiskohdat.

Ylläpidon neuvot

Ylläpitovaiheessa minun tärkein neuvoni on säännöllinen puhdistus ja tarkastus. Käytän pehmeää kangasta tai harjaa, jolla pyyhin pölyt kallon pinnalta ainakin kerran kuussa. Varmistan myös, että kallo on suojattu suoralta auringonvalolta ja kosteudelta, jotka voivat aiheuttaa värin haalistumista ja materiaalin haurastumista.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *