Kuinka saada sinisimpukoita kesällä: asiantuntijan vinkit

Johdanto

Kesä on yksi parhaista ajoista kalastaa bluegill -kaloja. Bluegill on pienikokoinen kala, joka on erittäin suosittu Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Se on tunnettu erinomaisesta makuelämyksestään, ja monet kalastajat pitävät sitä haastavana pyydystää.

Bluegillin Elinympäristö Kesällä

Bluegill -kalat viihtyvät lämpimissä ja matalissa vesissä, kuten järvissä, lampissa ja joissa. Niitä voi löytää myös syvemmistä vesistä, mutta ne ovat yleensä keskittyneet mataliin vesiin kesäaikaan. Bluegill -kalat ovat yleensä aktiivisimpia aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä, joten nämä ovat parhaita aikoja kalastaa.

Key Takeaways

  • Bluegill -kalat viihtyvät lämpimissä ja matalissa vesissä.
  • Bluegill -kalat ovat yleensä aktiivisimpia aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä.
  • Kesä on yksi parhaista ajoista kalastaa bluegill -kaloja.

Bluegillin Elinympäristö Kesällä

https://www.youtube.com/watch?v=HYxK4HlahCM&embed=true

Kesä on erinomainen aika pyytää sinisiä ahvenia. Kesäkuukausina sinisten ahvenien elinympäristö muuttuu ja sinisten ahvenien käyttäytyminen muuttuu. Tässä osiossa jaan vinkkejä siitä, miten voit pyytää sinisiä ahvenia kesällä.

Valitse oikea paikka

Sininen ahven on yleensä lähellä pohjaa, joten sinun tulee valita paikka, jossa on paljon kasvillisuutta tai rakennettuja rakenteita, kuten laitureita tai venesatamia. Kasvillisuus tarjoaa suojaa siniselle ahvenelle, ja laiturit ja venesatamat tarjoavat suojaa kalojen saalistajilta.

Käytä oikeaa syöttiä

Sinisten ahvenien suosikkisyötit ovat yleensä matoja, hyönteisiä ja pikkukaloja. Käytä syöttinä elävää syöttiä, kuten matoja, leeches tai nightcrawlers. Voit myös käyttää keinotekoisia syöttejä, kuten pieniä kärpäsentoukkia tai pieniä jigipäitä.

Käytä oikeaa tekniikkaa

Kesäkuukausina sininen ahven on usein syvemmällä vedessä, joten sinun tulee käyttää kalastustekniikkaa, joka mahdollistaa syötin saavuttamisen syvemmälle veteen. Voit käyttää painotettua koukkua tai painotettua uistinta, jotta syötti pysyy syvemmällä vedessä. Voit myös käyttää kelluvaa syöttiä, joka antaa sinulle mahdollisuuden kalastaa pintakerroksessa.

Kesäkuukausina siniset ahvenet ovat aktiivisempia aamulla ja illalla, joten sinun kannattaa kalastaa näinä aikoina päivästä. Muista myös käyttää aurinkolaseja, jotta voit nähdä paremmin veden alla.

Välineet ja Varusteet

Vavat ja Kelat

Kesäisin bluegillin kalastamiseen sopii parhaiten kevyet vavat ja kelat. Suositeltava vavan pituus on noin 6-7 jalkaa ja kelan koko 1000-2000. Kevyt vapa ja kela mahdollistavat tarkemman heiton ja paremman tunnun kalan tarttuessa koukkuun.

Siimat ja Koukut

Bluegillin kalastuksessa käytetään yleisesti monofiili- tai punottuja siimoja. Suositeltava siiman vahvuus on 2-6 paunaa. Koukkujen koko vaihtelee yleensä välillä 6-10. Käytännössä pienempi koukku mahdollistaa paremman tarttumisen suuhun ja helpomman irrottamisen.

Syötit ja Vieheet

Bluegillin suosituimpia syöttejä ovat mato, toukka, kärpäsentoukka ja maissi. Vieheistä suositeltavia ovat pienet jigipäät, pienet lusikat ja pienet vaaput. Bluegillit ovat tunnettuja syövän pieniä saaliseläimiä, joten vieheen koon tulee olla pieni.

Käyttämällä oikeita välineitä ja varusteita, voi bluegillin kalastus olla helppoa ja nautinnollista. On tärkeää, että valitset sopivan kokoisen ja kevyen vavan, oikean siiman ja koukun koon sekä sopivan syötin tai vieheen.

Tekniikat Bluegillin Pyynnille

https://www.youtube.com/watch?v=K-Zzp3SmGU4&embed=true

Heittokalastus

Heittokalastus on yksi tehokkaista tavoista pyytää bluegill- kalaa kesällä. Tämän kalastustekniikan avulla voit tavoittaa kalat, jotka uivat syvemmällä vedessä. Käytä kevyttä kalastusvälinettä, jossa on pieniä koukkuja ja painoja. Heitä siiman päähän pieniä syöttikaloja, kuten pikkukaloja tai hyönteisiä. Heitä siimaa hitaasti ja anna syötin liikkua vedessä. Kun tunnet vastustusta, nosta siimaa varovasti ylöspäin, jotta koukku tarttuu kalaan.

Pohjakalastus

Pohjakalastus on toinen tehokas tapa pyytää bluegill- kalaa kesällä. Tämän tekniikan avulla voit tavoittaa kalat, jotka uivat pohjassa. Käytä kevyttä kalastusvälinettä, jossa on pieniä koukkuja ja painoja. Kiinnitä paino siiman päähän ja koukku sen alle. Heitä siima pohjaan ja anna syötin levätä pohjassa. Kun tunnet vastustusta, nosta siimaa varovasti ylöspäin, jotta koukku tarttuu kalaan.

Onkikalastus

Onkikalastus on yksi yksinkertaisimmista tavoista pyytää bluegill-kalaa kesällä. Käytä kevyttä kalastusvälinettä, jossa on pieniä koukkuja ja syötti. Heitä siima veteen ja odota, että kala tarttuu syöttiin. Onkikalastus on erityisen hyvä tekniikka aloittelijoille, koska se on helppo oppia ja vaatii vähemmän kalastusvälineitä kuin muut tekniikat.

Nämä ovat joitakin tehokkaita tekniikoita, joita voit käyttää bluegill-kalan pyytämiseen kesällä. Muista käyttää kevyttä kalastusvälinettä ja pieniä koukkuja ja syöttejä. Ole kärsivällinen ja seuraa kalaa, kun se liikkuu vedessä.

Parhaat Kalastusajat

Kesäaika on yksi parhaista ajoista kalastaa ahventa. Kalat ovat aktiivisempia lämpimässä vedessä, ja ne ovat helpommin tavoitettavissa. Itse suosittelen kalastamaan aikaisin aamulla tai myöhään illalla, sillä näinä aikoina vesi on viileämpää ja kalat ovat lähempänä pintaa.

Kuumina kesäpäivinä, kun aurinko paistaa kirkkaasti, kalat voivat vetäytyä syvemmälle veteen. Tällöin kannattaa käyttää painavampia syöttiä ja siirtyä syvemmille vesille. Syvemmällä vedessä kalat ovat usein isompia, joten kannattaa käyttää hieman suurempia koukkuja ja syöttiä.

Kesäaika on myös hyvä aika käyttää kelluntapukuja. Näin voit viettää enemmän aikaa vedessä, ja voit kalastaa pidempään, koska et kylmety. Kelluntapuvut ovat myös hyvä tapa suojata ihoa auringon haitallisilta säteiltä.

Yhteenvetona, kesäaika on loistava aika kalastaa ahventa. Kalat ovat aktiivisempia lämpimässä vedessä ja ovat helpommin tavoitettavissa. Aikaisin aamulla ja myöhään illalla ovat parhaita aikoja kalastaa, kun taas kuumina kesäpäivinä kannattaa siirtyä syvemmille vesille. Kelluntapuvut ovat myös hyvä tapa suojata ihoa auringolta ja mahdollistavat pidemmän kalastusajan.

Veden Lämpötilan Vaikutus

https://www.youtube.com/watch?v=aKPqKcV0nKw&embed=true

Kesäkuukausina sinun tulee olla tietoinen veden lämpötilasta, sillä se vaikuttaa sinun saaliisi määrään. Bluegillit ovat aktiivisimpia, kun veden lämpötila on noin 75-85 astetta Fahrenheit-asteikolla, eli noin 23-29 astetta Celsius-asteikolla.

Kun veden lämpötila nousee yli 85 Fahrenheit-asteen (29 Celsius-asteen), bluegillit siirtyvät syvemmälle veteen, jossa on viileämpää. Tämän vuoksi sinun tulisi keskittyä kalastamaan aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jolloin veden lämpötila on alhaisempi.

Kun veden lämpötila on alle 75 Fahrenheit-asteen (23 Celsius-asteen), bluegillit ovat vähemmän aktiivisia ja hitaampia. Tämän vuoksi sinun tulisi käyttää hitaampia liikkeitä ja pienempiä syöttiä, jotta saat heidän huomionsa.

Muista myös, että veden lämpötila vaikuttaa syöttisi elinvoimaan. Pidä syöttisi viileässä ja aktiivisena, jotta saat isompia bluegillejä. Voit käyttää esimerkiksi minnows, leeches, nightcrawlers tai muita elävän syötin kalalajeja.

Bluegillin Käyttäytyminen Kesäaikaan

https://www.youtube.com/watch?v=hbe9hxN3puA&embed=true

Kesäaikaan sinun kannattaa etsiä bluegillejä matalista vesistä, kuten järvenrannoilta, jokien ja purojen varsilta sekä matalista lampista. Bluegillit nauttivat auringosta ja lämpimästä vedestä, joten ne viihtyvät usein matalissa vesissä.

Kun etsit bluegillejä, etsi paikkoja, joissa on paljon kasvillisuutta, kuten vesikasveja ja heinää. Bluegillit viihtyvät näissä paikoissa, koska ne tarjoavat suojaa petoeläimiltä ja ravintoa.

Kesällä bluegillit ovat aktiivisimpia aamulla ja illalla, joten kannattaa suunnata kalalle auringonnousun tai -laskun aikaan. Päivän kuumimpaan aikaan bluegillit saattavat vetäytyä syvemmälle veteen tai suojaisiin paikkoihin, joten silloin kalastaminen voi olla hankalampaa.

Käytä kalastukseen pieniä syöttejä, kuten matoja, toukkia tai hyönteisiä. Bluegillit ovat pieniä kaloja, joten pienet syötit ovat tehokkaampia. Käytä myös kevyttä kalastusvälinettä, jotta voit heittää syötin tarkasti ja hallita sen liikettä vedessä.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua saamaan enemmän saalista kesäaikaan bluegillien kalastuksessa!

Kalastuslupien ja Sääntöjen Huomioiminen

Kesä on loistava aika kalastaa ahventa. Ennen kalastusreissua on kuitenkin tärkeää tarkistaa kalastuslupa- ja sääntöasiat. Kalastusluvan tarve ja hinta riippuvat kalastuspaikasta ja kalastusmuodosta. Kalastuslupa kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen kalastusreissua, jotta sen voimassaoloaika ei pääse umpeutumaan.

Kalastuslupien lisäksi on tärkeää tietää kalastuspaikan säännöt. Usein kalastuspaikkojen säännöissä on rajoituksia kalastusmuodoille, pyyntimitoille ja -aikatauluille. On myös tärkeää huomioida, että jotkut kalastuspaikat ovat yksityisomistuksessa, jolloin lupa kalastamiseen on saatava maanomistajalta.

Kun kalastusluvat ja -säännöt ovat kunnossa, on hyvä tarkistaa myös kalastusvälineet. Ahvenen kalastuksessa suositaan usein kevyitä välineitä, kuten vavoja ja uistimia. On tärkeää valita oikeanlainen väline kuhunkin kalastusmuotoon ja -paikkaan. Kalastusvälineiden lisäksi on hyvä varata mukaan myös riittävästi syöttiä ja tarvittavat varusteet, kuten koukut ja siimat.

Yhteenvetona, ennen ahvenen kalastusreissua on tärkeää tarkistaa kalastusluvat ja -säännöt, valita oikeanlaiset kalastusvälineet ja varata mukaan riittävästi syöttiä ja tarvittavat varusteet. Näin varmistetaan onnistunut kalastusreissu ja samalla kunnioitetaan kalakantoja ja ympäristöä.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *