Ruskeavalkoinen koira seisoo rannalla.

Pissatulehdus

Meidän vapun aika meni vähän erikoisesti, kun jouduin käyttämään Sissiä eläinlääkärillä. Jo vappuaattona ihmettelin Sissin holtitonta kuseskelua ympäriinsä – se päästeli pieniä pissuliruja koko ajan. Lopulta torstaina aamulla koiran pidätyskyky oli jo niin huono, että se valutteli alleen myös patjalla maaten.

pissatulehdus
Pirautin päivystävälle eläinlääkärille ja diagnoosi oli jo puhelimessa aika varma – virtsatietulehdus vaivaa. Vaikka meillä ei Nalan kanssa tästä kokemuksia ole, tiesin jo valmiiksi virtsatietulehduksen olevan melko yleinen ja harmitonkin vaiva, kunhan se hoidetaan ripeästi pois. Eläinlääkäri kirjoitti reseptin ja hain apteekista paketin Synuloxia.

Tilanne kehittyi kuitenkin vielä huonommaksi, kun puolen päivän maissa Sissi alkoi vielä oksentaa. Eikä sisällä pysynyt edes piimä. Uusi soitto eläinlääkärille ja sain ajan sisätautispesialistille. Spesialistille pääsyä odotellessa Sissi oli oksentanut kolmesti ja sen kunto oli heikentynyt nopeasti.

synulox
Spesialistin vastaanotolla virtsanäytteestä löytyi verta ja verinäytteestä näkyi kohonneet leukosyyttiarvot, joten tulehdustila oli päällä. Nuupahtahtanut ja vaisu Sissi sai tiputuksessa vähän suolaliuosta ja pistoksena antibioottia ja kipulääkettäkin. Oksentelusta arvelu oli, että se olisi kuitenkin erillinen asia – että koira olisi syönyt kävyn tai muuta sopimatonta. Silti verinäyte laitettiin vielä jatkotutkimukseen sen varalta, että oksentelu liittyisikin tulehdukseen. Silloin olisi kyse mahdollisesti munuaisongelmasta tai muusta vakavammasta.

Ilta meni sitten ihan lepäillessä. Mutta jo illan kuluessa saadut hoidot alkoivat jo selvästi vaikuttaa. Juotin ruiskulla elektrolyyttijuomaa ja piimäkin alkoi pysyä sisällä.

koiranpentu lepää
Torstain ja perjantain välinen yö meni hyvin ja koira on toipunut siitä lähtien hyvää vauhtia. Jatkotutkimuksissa ei löytynyt mitään erityistä, joten pissatulehdus ja oksentelu eivät lopulta liittyneet toisiinsa. Sissuliini oli vaan syönyt jotain sopimatonta. Nyt lauantaiaamuna vatsa toimii, ruoka maistuu ja pissailukin näyttää olevan jo ihan normaalia.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *